Σούπερ Λίγκα (23η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 5-0

21:47 5/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ΟΦΗ αλλά ανεβάζοντας θεαματικά την απόδοσή του στην επανάληψη έφτασε σε ευρύτατης έκτασης νίκη με 5-0 (4΄ Αθανασιάδης, 61΄ Σαλπιγγίδης, 74΄ Νάτχο, 80΄ Χούσεν, 86΄ Μαντούρο) επί της ομάδας του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Πλατανιά.

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη κι όλας αξιόλογη επίθεση του στον αγώνα ανοίγει
το σκορ. Ο Λίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης πετάχτηκε και με προβολή έβαλε τον "Δικέφαλο" μπροστά στο σκορ από το 4' λεπτό μόλις.

Το γκολ αυτό υποχρέωσε τον ΟΦΗ να αναπτύξει επιθετικό παιχνίδι χωρίς όμως να φτάνει και με πολλές αξιώσεις στην εστία του Γλύκου. Σε μια από αυτές στο 40' ο Περογαμβράκης απέναντι από τον Γλύκο, πήρε την κεφαλιά, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει εύκολα. Ενα λεπτό νωρίτερα (39') από σέντρα του Σκόνδρα, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, με τον Φερνάντεζ να μπλοκάρει.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει πιο συγκεντρωμένο και πειθαρχημένο το παιχνίδι του και στο 61' ο Σαλπιγγίδης από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και μετά από λάθη της άμυνας του ΟΦΗ διπλασίασε με κοντινό σουτ τις επιτυχίες της ομάδας του δίνοντας σιγουριά στις κινήσεις της για την συνέχεια του αγώνα. Αυτό είχε σαν άμεση συνέπεια να επιβάλει καθαρά το παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ και στο 74' ο ισραηλινός Μπίμπρας Νάτχο, που μόλις είχε πάρει θέση στον αγώνα πέτυχε το 3-0 με ωραίο σουτ μετά από υποδειγματική συνεργασία με τον Αθανασιάδη. Στο 80' ήταν η σειρά του Ντάνι Χούσεν άλλου νεοαποκτηθέντος ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να σκοράρει και να αποσπάσει το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας. Το δυνατό πλασάρισμα του δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πορτογάλο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Ντάνι Φερνάντεζ. Το ευρύ σκορ της νίκης έκλεισε στο 86' ο Μαντούρο με κοντινό σουτ και αφού η άμυνα του ΟΦΗ είχε φανερή αδυναμία να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Λίνο, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και όλους τους νεοαποκτηθέντες πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της σεζόν ικανοποιώντας με το παιχνίδι του, τους απαιτητικούς οπαδούς του.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες:Αθανασιάδης,Σκόνδρας - Βερόν

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσουράνης,Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Βούκιτς (70' Νάτχο), Σαλπιγγίδης, Νίνης (64' Λούκας) Αθανασιάδης (76΄Χούσεν).

ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Βερόν (62' Ροβίθης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος (75΄Σίσιτς), Περογαμβράκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα