Σούπερ Λίγκα (20η αγωνιστική): Βέροια-Παναθηναϊκός 1-3

22:36 19/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε άλλα δύο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας 3-1 της Βέροιας, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και παραμένει στην τέταρτη θέση, πλησιάζοντας μάλιστα σε απόσταση ενός βαθμού τον τρίτο Ατρόμητο. Ο Κλωναρίδης στο 2΄, ο Ατζαγκούν στο 34΄ και ο Μπεργκ στο 68΄ σημείωσαν
τα γκολ του «τριφυλλιού», ενώ η «βασίλισσα του βορρά», που παραμένει στην προτελευταία θέση, είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 10΄ με πέναλτι του Μπεν.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό, με τέρμα του Κλωναρίδη. Η φάση ξεκίνησε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κουτρουμπή, που έβγαλε τον Μπεργκ απέναντι από τον Καντιμοίρη. Ο Σουηδός θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και γύρισε τη μπάλα στον σκόρερ, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Αφού στο 4΄ έχασε καλή ευκαιρία με τον Μπεν, ισοφάρισε στο 10΄ σε μία φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των παικτών του Γιάννη Αναστασίου. Ο Καπίνο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπεν και στη συνέχεια έτρεξε να προλάβει τη μπάλα πριν βγει κόρνερ. Τη φάση κυνήγησε και ο Βέρτζος, ο νεαρός τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και ο διαιτητής Λιαχούδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπεν αξιοποίησε την «εσχάτη των ποινών» και ισοφάρισε.

Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που γρήγορα ξαναπήρε τα «ηνία» και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων. Ο Καντιμοίρης εξουδετέρωσε στο 15΄ το επικίνδυνο φάουλ του Νάνο και ένα λεπτό αργότερα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπεργκ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόνιο δοκάρι. Κι ενώ ο ρυθμός του ματς έδειχνε να πέφτει, οι «πράσινοι» ξαναπήραν το προβάδισμα στο 34΄. Ο Νάνο έκανε το γέμισμα από αριστερά για το κεφάλι του Μπεργκ, ο Σουηδός έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο επερχόμενος Ατζαγκούν με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 1-2, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β΄ μέρος η Βέροια προσπάθησε να βγει μπροστά και απείλησε στο 51΄, με τον Καπίνο και τον Μαρινάκη να προλαβαίνουν τελευταία στιγμή τον Μπεν. Δύο λεπτά αργότερα, από νέα κεφαλιά-πάσα του Μπεργκ, ο Ρισβάνης αστόχησε σε νέα κεφαλιά από πολύ κοντά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η καρφωτή κεφαλιά του Μπεργκ στο 65΄, μετά από σέντρα του Ατζαγκούν. Τελικά, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη στο 68΄, με τον Μπεργκ αυτή τη φορά να «χρίζεται» σκόρερ. Προηγήθηκε δυνατό σουτ του Πράνιτς έξω από την περιοχή, ο Καντιμοίρης απέκρουσε με γροθιές αλλά η μπάλα έφτασε στο Νάνο, ο οποίος τροφοδότησε ωραία τον Σουηδό, που αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 3-1.

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μπάρμπας, Καλτσάς - Καπίνο, Μπεργκ, Κλωναρίδης

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Οστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (62΄ Γκονσάλβες), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος (62΄ Καλτσάς), Μπαργκάν (80΄ Κομόλοφ), Γεωργιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (78΄ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (90΄ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (67΄ Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα