Σούπερ Λίγκα (11η αγωνιστική): Βέροια-ΑΕΚ 0-4

Στον πιο κρίσιμο -έως τώρα- αγώνα της, η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να αποκολληθεί από την τελευταία θέση της κατάταξης. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ πέτυχαν οι Κατίδης (19΄), Φούντας (24΄), Γκερέιρο
(58΄πεν.) και Σταματής (89΄). Μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ παρουσιάστηκε σήμερα στη Βέροια. Οι παίκτες της πίεζαν ψηλά, κάλυπταν τους διαδρόμους, δημιουργούσαν ευκαιρίες και γενικά ενθουσιάσαν τους οπαδούς της. Το σκορ άνοιξε στο 19΄ με φάουλ του Κατίδη από πλάγια θέση και τον Τζόναθαν να μην μπορεί να υπολογίσει την πορεία της μπάλας. Πέντε λεπτά αργότερα, οι "κιτρινόμαυροι" διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ταξιάρχη Φούντα να κλέβει τη μπάλα από τον Αμαραντίδη και να "κρεμάει" από πολύ μακριά τον Τζόναθαν, πετυχαίνοντας το καλύτερο από τα οκτώ εφετινά γκολ της Ενωσης. Το προβάδισμα έδωσε "φτερά" στους παίκτες του Εβαλντ Λίνεν που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Κορδέρο στο 32΄.
Η ΑΕΚ σφράγισε οριστικά τη νίκη στο 57΄ σε μια φάση που σπάνια συμβαίνει σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο Φουρτάδο σε προφανή θέση για γκολ ανατράπηκε από τον Παντελή Καφέ, αλλά από τη μεταξύ τους κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Ο Βοσκάκης εφαρμόζοντας σωστά τον κανονισμό, ακύρωσε το γκολ, έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αρχηγό της Βέροιας (και πρώην της ΑΕΚ). Ο Γκερέιρο ήταν εύστοχος από τη βούλα και έγραψε το 0-3. Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο 19χρονος Ανδρέα Σταματής (γιος του παλιού άσου της ΑΕΚ, Σταύρου Σταματή) που σκόραρε μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κορδέρο στο 89΄. Ο "Δικέφαλος" πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει την απαραίτητη ώθηση σε βαθμολογικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, για τη δύσκολη συνέχεια. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλογέρης - Κουτρουμπής, Λαγός, Γκερέιρο, Φέτσης, Βλάχος ΚΟΚΚΙΝΗ: Καφές (57΄)
Οι συνθέσεις:
ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καρύδας): Τζόναθαν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργιάδης, Καφές, Ζε Βίτορ (46΄ Καλογέρης), Μπαργκάν, Καλτσάς (79΄ Μπελόν), Ολαϊτάν, Ιωάννου (46΄ Κόστλι)
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Φουρτάδο (70΄ Σταματής), Γκερέιρο (79΄ Κοτσαρίδης), Φούντας, Κατίδης (85΄ Αρκούδας)
Keywords
Τυχαία Θέματα