Σομαλία: Τέσσερις νεκροί από την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι

19:45 1/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σήμερα σε μια διπλή επίθεση με στόχο ένα εστιατόριο κοντά στη θάλασσα το οποίο είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία και είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας, τον Χέρσι Αντάν, ένας βομβιστής-καμικάζι «αποπειράθηκε να μπει στο εστιατόριο Indian Ocean, κοντά στην ακτή, και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί όταν οι φρουροί
προσπάθησαν να τον εμποδίσουν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου του καμικάζι, σκοτώθηκαν και μερικά λεπτά αργότερα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα στο κτίριο ο καμικάζι εξερράγη, σκοτώνοντας έναν ακόμα άνθρωπο και τραυματίζοντας επτά ανθρώπους».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μουχουντίν Χάσαν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τέσσερα πτώματα, περιλαμβανομένου αυτού του βομβιστή, προσθέτοντας ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο κόσμο όταν ο δράστης προσπάθησε να μπει σε αυτό.

Ένας άλλος αυτόπτης, ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχι, ένας άνδρας που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο, είπε ότι είδε τις σορούς δύο φρουρών και μέτρησε εννέα τραυματίες, που έφυγαν «μέσα σε πανικό».

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

Η αλ Σεμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον της νέας κυβέρνησης, πολιτών που τάσσονται υπέρ της και των αφρικανικών στρατευμάτων που δρουν στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα