Η ΝΔ, για σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου

18:21 1/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του ΕΤ, αναφορικά με τη στάση που κρατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των ξένων επενδύσεων, η ΝΔ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αποκαλύπτεται, πλέον, περίτρανα ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι μόνο ένα: Να αποτραπεί κάθε επένδυση! Να μην τονωθεί η απασχόληση! Να μην βγει η χώρα από την ύφεση!
Μετά τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα
περί επενδυτών – πειρατών, ο κ. Σταθάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να μπλοκάρουν τον επενδυτικό νόμο για τα μεγάλα τουριστικά έργα κρίνοντας ότι... το κλίμα στην Ελλάδα δεν προσφέρεται για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ...
Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης, όπως δημοσιεύεται στον “Ελεύθερο Τύπο”, παροτρύνει τους επενδυτές να πάνε στη Βόρεια Ευρώπη.
Είναι σαφές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα η μόνη τουριστική επένδυση είναι η “Βίλλα Αμαλία”».

Το σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:

ΒΟΥΛΗ: «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ σε γκολφ και αθηναϊκή «Ριβιέρα»

ΛΕΖΑΝΤΑ Φ1: Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου εξέφρασε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Γ. Σταθάκης.

Οχι στην υλοποίηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων είπε ουσιαστικά χθες η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας τη διαφωνία της με μεγάλα έργα που η κυβέρνηση επιδιώκει να πραγματοποιηθούν για να τονωθεί η απασχόληση και να βγει η χώρα από την ύφεση.
Κατά τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης, ο αρμόδιος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης ανέπτυξε επιχειρήματα κατά της υλοποίησης συγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων τα οποία σχεδιάζονται.
Η πρώτη ένσταση που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή και στελέχους του κ. Σταθάκη είναι σχετικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενώ υπήρξαν κι άλλες, όπως αυτή σχετικά με τη δημιουργία γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα, που δεν είναι αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως είπε ο βουλευτής, η αθηναϊκή «Ριβιέρα» αποτέλεσε μια φορά τον πυλώνα ανάπτυξης της Αττικής και αυτό έγινε στη δεκαετία του ’60. Δεν μπορεί να αποτελέσει ξανά η αθηναϊκή μας «Ριβιέρα» τον πόλο ανάπτυξης της ελληνικής πρωτεύουσας. Χρειάζεται στη σημερινή πραγματικότητα να το αντιμετωπίσουμε με εντελώς διαφορετικό πνεύμα, θα αποτελέσει πόλο ανακούφισης μιας βεβαρημένης πρωτεύουσας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες στη Βουλή για ανεφάρμοστες διατάξεις στο νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής υποστηρίζοντας ότι εισάγεται ένα σύστημα αξιοποίησης υπό το βάρος και υπό την πίεση του ΤΑΙΠΕΔ και την αναγκαιότητά του να αντλήσει πόρους. Αυτό είναι εντελώς παραπλανητικό, θα είναι εντελώς αποτελεσματικό λόγω των προβλημάτων που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή του. Θεωρούμε ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και δεν θα τρέξει αυτό το σύστημα, είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν άλλες δυνατότητες σε αυτό το παραλιακό μέτωπο να αναδιαταχθεί, χωρίς να αποσαφηνίσει ποιες εννοεί.
Ο αναπτυξιακός νόμος που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί το χαοτικό σύστημα του «όλα είναι αποδεκτά», συνεδριακά κέντρα, θαλασσοθεραπείες, γκολφ, λιμένες, ιαματικές πηγές, αθλητικά κέντρα, πάρκινγκ δημόσιων φορέων. Αυτός δεν είναι αναπτυξιακός νόμος, είναι ένα λάστιχο, ανέφερε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης, προσπαθεί να ενσωματώσει τα πάντα, ενώ είναι γνωστό ότι έπρεπε να ιεραρχήσει πράγματα.
Ειδικά για το θέμα της δημιουργίας γηπέδων γκολφ είπε ότι θα μπορούσαμε να τα εξαιρέσουμε γιατί στην Ελλάδα δεν θα γίνουν ποτέ γκολφ, δεν μας κάνει το κλίμα, θέλουν τεράστιους υδάτινους πόρους, ας παίζουν γκολφ στη Βόρεια Ευρώπη. Είναι μια λανθασμένη τουριστική στρατηγική και κάποια στιγμή πρέπει να το αποφασίσουμε, όπως δεν θα παραγάγουμε και ποτέ γάλα τόσο αποδοτικά όσο οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, λόγω κλίματος, ανέφερε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα