Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια κατά των ιδιωτικοποιήσεων

19:58 7/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, είναι από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας. Σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 07:00 έως 11:00 και συγκεντρώσεις, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, και την Τετάρτη 9 Απριλίου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Για αύριο, δεύτερη
ημέρα των κινητοποιήσεων τους, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή. Αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωσης Αρχιεργατών και Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναμένεται να έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετάσχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Απριλίου, με συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία προς το κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντα των δανειστών σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της πόλης της Θεσσαλονίκης», τονίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 10 το πρωί. Θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και ακρόαση από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."
Keywords
Τυχαία Θέματα