Β. Σπανούλης: Έχω μάθει να σηκώνω το βάρος του ηγέτη

19:19 7/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Συνέντευξη στο Weekly Show της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης ενόψει του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» την ερχόμενη Πέμπτη (10/4) με τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τους τρεις τίτλους Ευρωλίγκας που έχει κατακτήσει έως σήμερα, συνδυάζοντάς τους με ισάριθμους τίτλους MVP. Και τις τρεις χρονιές αυτές, μάλιστα, η σύζυγός του, Ολυμπία
Χοψονίδου, ήταν έγκυος σε... γιο. «Αυτή τη στιγμή δεν πηγαίνουμε για τέταρτο παιδί, αλλά, αν μάθω πως η σύζυγος μου είναι ξανά έγκυος, δεν υπάρχει αμφιβολία... η αυτοπεποίθηση μου θα εκτοξευθεί στα ύψη» δήλωσε ο Λαρισαίος διεθνής γκαρντ. Ο Σπανούλης αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο ενός αρχηγού να οδηγεί την ομάδα, αλλά και στο γεγονός πως συνήθως έχει 2 με 3 αμυντικούς «κολλημένους» πάνω του. «Παίρνω δύναμη και έμπνευση από την πίστη στο Θεό. Νιώθω ευλογημένος και μόνο που μπορώ και παίζω αυτό το παιχνίδι» εξήγησε ο Kill-Bill, αποκαλύπτοντας πως προσεύχεται πριν το τζάμπολ. Στο τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης λέει για την... ιστορία της ζωής του: «Έπεσα πολλές φορές, αλλά έπειτα από κάθε μια σηκωνόμουν πιο δυνατός!».

Αρχικά, ο Σπανούλης αναφέρθηκε στο έργο ενός αρχηγού: «Είναι δύσκολο να σου δίνουν τα κλειδιά και να σου λένε "τώρα είσαι ο τύπος που θα οδηγήσεις την ομάδα στα τρόπαια". Έπειτα από τόσα χρόνια, έχω μάθει να σηκώνω αυτό το βάρος στους ώμους μου. Δεν είμαι όμως, μόνος. Όλα τα παιδιά μαζί οδηγήσαμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Και αυτή ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία».

Αναφορικά στους τίτλους που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα, ο Σπανούλης λέει: «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα έχουμε νέα πράγματα μπροστά μας, νέα κίνητρα. Θα κοιτάξω πίσω, μόνο όταν τελειώσω την καριέρα μου».

Ο Σπανούλης αναλύει ο ίδιος τον εαυτό του αγωνιστικά: «Δεν είμαι ο... τύπος που έχει υψηλά ποσοστά. Αλλά κάθε φορά έχω 2-3 αμυντικούς μπροστά στο πρόσωπο μου. Η αλήθεια είναι πως έχω συνηθίσει πια να παίζω υπό αυτές τις συνθήκες. Πρέπει πάντα να είμαι πιο επιθετικός, να τραβώ κάποιους αμυντικούς μαζί μου. Αν δεν με προσέξουν οι αντίπαλοι, θα φτάσω μέχρι το καλάθι. Αν με προσέξουν, κοιτάζω να πασάρω στον ελεύθερο συμπαίκτη μου».

Εκτός από τις αγωνιστικές ικανότητές του, ο Σπανούλης θεωρεί πως είναι η πνευματική δύναμη που κάνει τη διαφορά στον άνθρωπο: «Τίποτα δεν μπορεί να με "ρίξει", να με κάνει να αισθανθώ άσχημα. Αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει μόνο για να κερδίζεις. Για να γίνεις μεγάλος νικητής, πρέπει πρώτα να μάθεις να χάνεις. Για εμένα, λοιπόν, νικητής είναι αυτός που, όταν πέφτει, σηκώνεται αμέσως και είναι πιο δυνατός. Αυτή ήταν η ιστορία της ζωής μου. Έπεσα πολλές φορές, αλλά έπειτα από κάθε μια σηκωνόμουν πιο δυνατός».

Στη συνέχεια, ο Σπανούλης αποκάλυψε πως πριν τα ματς συνηθίζει να προσεύχεται: «Προέρχομαι από θρήσκα οικογένεια και ομολογώ πως παίρνω δύναμη και έμπνευση από την πίστη στο Θεό. Νιώθω ευλογημένος και μόνο που μπορώ και παίζω αυτό το παιχνίδι».

Όταν του θύμισαν από την Ευρωλίγκα πως η σύζυγός του έφερε στον κόσμο από ένα γιο κάθε χρονιά που ο Σπανούλης κατέκτησε την Ευρωλίγκα, ο “V-Span” απάντησε: «Είναι απίστευτο! Δεν ξέρω, όμως, να σας πω αν είναι τύχη ή πεπρωμένο. Η αλήθεια είναι πως δεν πηγαίνουμε για τέταρτο παιδί, αλλά, αν μάθω πως η σύζυγος μου είναι ξανά έγκυος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αυτοπεποίθηση μου θα εκτοξευθεί στα ύψη».

Στο τέλος, το “Weekly Show” της Ευρωλίγκας ζήτησε από τον Σπανούλη να μοιραστεί μαζί τους το «μότο» του. Ο Σπανούλης απάντησε: «Αν αξίζεις κάτι, θα το αποκτήσεις. Μπορεί κάποιες φορές να νιώσεις κουρασμένος, μπορεί να σου πουν ότι δεν θα τα καταφέρεις. Αν συνεχίσεις τη σκληρή δουλειά και έχεις υπομονή, θα πάρεις αυτό που θες».
Keywords
Τυχαία Θέματα