Σ. Σκαριόλο: Δεν παίζει ο Σαν Εμετέριο κόντρα στον ΟΣΦΠ

16:57 23/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τους εντός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα, ο τεχνικός της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο, επιβεβαίωσε την απουσία των Φερνάντο Σαν Εμετέριο και Ανταμ Χάνγκα από τον αυριανό (24/1, 21:30) αγώνα με τον Ολυμπιακό, στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». «Δεν θα αγωνιστεί κανείς εκ των δύο αύριο. Περιμένουμε πως την Κυριακή θα είναι σε θέση ν' αγωνιστεί ο Σαν Εμετέριο, έστω για λίγα λεπτά. Είναι πιθανό να μείνει πάλι εκτός την
Κυριακή ο Χάνγκα» εξήγησε ο Ιταλός τεχνικός, αναφερόμενος στο φάιναλ έιτ του Κυπέλλου Ισπανίας, το οποίο ακολουθεί μετά τον αγώνα με τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Η ισπανική ομάδα προπονήθηκε το πρωί στο κλειστό της Βιτόρια, με τον Σκαριόλο να παραδέχεται μεν πως οι δύο απουσίες αποδυναμώνουν την ομάδα του, αλλά να υπενθυμίζει:

«Αυτή η ομάδα έχει ανταγωνιστικό πνεύμα και χαρακτήρα. Είμαι σίγουρος πως αυτά τα στοιχεία θα είναι πάντα εδώ και θα αποτελούν τη βάση για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί».
Όταν ο Σκαριόλο ρωτήθηκε για τις δύο διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού, μετά το σερί των 11 νικών στην Ευρωλίγκα, εκείνος εξήγησε: «Σε κανέναν δεν αρέσει να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό μετά από 11 νίκες και 2 ήττες. Όταν έχεις να κάνεις με μεγάλες ομάδες, είναι χειρότερο πάντα να αγωνιστείς εναντίον τους την ώρα που βρίσκονται σε "κατάσταση ανάγκης", όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βγούμε και να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας και να προσπαθήσουμε να δούμε τις ευκαιρίες ανάλογα με τη στιγμή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να ελιχθούμε αύριο».

Ο Σκαριόλο δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί του. Αν διαθέτεις μεγάλους αμυντικούς παίκτες, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση. Θα πρέπει όλη η ομάδα να στηρίζει την άμυνα, γιατί πολλές φορές το λάθος είναι να συγκεντρωθείς μόνο στον Σπανούλη».

Αναφερόμενος συνολικά στην ομάδα του Ολυμπιακού, ο Ιταλός προπονητής υπογράμμισε στο τέλος: «Έχουν καλούς σουτέρ που πετυχαίνουν μεγάλα σουτ από μακριά. Δεν μπορείς να τους αφήσεις ελεύθερους σε κάτι, αφού το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι πως ξεπροβάλλει κάθε φορά άλλος παίκτης, ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου ή ο Μάντζαρης που θα σου βάλουν καλάθι. Πολλά εξ αυτών των καλαθιών μπαίνουν χάρη στον Σπανούλη, ο οποίος, εκτός από μεγάλος σκόρερ, είναι και μεγάλος πασέρ. Πρέπει να τον περιορίσεις, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσεις ελεύθερα σουτ στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού».
Keywords
Τυχαία Θέματα