Ρωσία: Στέλεχος της RBS συνελήφθη και κατηγορείται για απάτη

21:42 12/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ένα στέλεχος της βρετανικής τράπεζας Royal Bank of Scotland (RBS), σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε πάνω από επτά εκατ. ευρώ προτείνοντας εικονικές επενδύσεις στο Μαυροβούνιο, συνελήφθη στη Μόσχα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στον Βσεβόλοντ
Γκουχόβτσεφ, που συνελήφθη χθες, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες και αύριο (Σάββατο) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Είναι ύποπτος για "απάτη μεγάλου μεγέθους και υπεξαίρεση (. . .) που ανέρχεται συνολικά στα 300 εκατομμύρια ρούβλια", δηλαδή 7,5 εκατομμύρια ευρώ, εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην Μόσχα.

Το υπουργείο Εσωτερικών κατονόμασε τον ύποπτο αναφέροντας ότι είναι "αντιπρόεδρος (της θυγατρικής της στη Ρωσία) μιας ξένης τράπεζας". Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για στέλεχος της ρωσικής θυγατρικής της RBS, που όμως απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ρώσοι αξιωματούχοι που ερωτήθηκαν σχετικά δεν συνδέουν τις πράξεις του Γκουχόβτσεφ με τις δραστηριότητες της ίδιας της τράπεζας. Σύμφωνα με όσα είπαν, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στα θύματά του σαν ένας "τραπεζικός ισχυρή επιρροή", τούς ενημέρωνε ότι διέθετε μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο ενός καζίνο και ξενοδοχείων του Μαυροβουνίου και τους πρότεινε επενδύσεις σε ακίνητα και κατασκευές στη χώρα. Οι εξαπατηθέντες δεν έλαβαν ποτέ κάποια απόδοση των επενδύσεών τους, ούτε τους επιστράφηκαν τα χρήματά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα