Πορεία διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ

14:56 11/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Με σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί», η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία από την Πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, ενάντια στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των βασικών τομέων υγείας και γραφικών τεχνών
στα σχολεία, όπου απολύονται 2.500 άνθρωποι μέσα σε μισή ώρα, ενώ οι μαθητές που παρακολουθούσαν αυτούς τους τομείς μένουν στο δρόμο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σταύρος Τζιοτζιώτης.

Ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στις περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Τζιοτζιώτης ανέφερε πως στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο πως κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς τους καθηγητές και τους μαθητές του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «σχεδιάζει να ενισχύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο, αναγκάζοντας τους μαθητές να εγγραφούν σε ΙΕΚ και προσλαμβάνοντας σχολικούς φύλακες και υπαλλήλους στην καθαριότητα από ιδιωτικές εταιρείες».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι μετά τη διάλυση της πορείας μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: «Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα