Ποια είναι η Ιταλίδα με το μπικίνι που στηρίζει L' Altra Europa και τον ΣΥΡΙΖΑ

20:11 10/5/2014 - Πηγή: E-Typos



Η δημοσιογράφος η οποία στην ανάρτησή της ισχυριζόταν ότι χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ψηφιστεί ο συνδυασμός, αναγκάστηκε να τα «μαζέψει» εξαιτίας των επικρίσεων που δέχθηκε από τους διαδικτυακούς φίλους της.



Στην ελληνική ταινία του 1960 «Η κυρία δήμαρχος», η Ασπασία Ζορμπαλά, που την ενσάρκωνε η Γεωργία Βασιλειάδου, προσπαθούσε να πείσει συγχωριανή να κατέβει υποψήφια με το συνδυασμό της. «Σε χρειάζομαι. Εσένα και το φυσικό σου κάλλος. Εκλογές κάνουμε. Οι ψηφοφόροι θέλουν να βλέπουν. Κι εσύ, μωρέ μάτια μου, έχεις να δείξεις… Θα σε εκθέσω στο συνδυασμό μου. Εγώ θα μιλάω κι εσύ θα δείχνεις», είπε και την έπεισε.

Αυτή η σκηνή μού ήρθε στο μυαλό όταν η οθόνη στο Facebook κατακλύστηκε από τη φωτογραφία της Πάολα Μπακίντου. Λευκό μπικίνι, ακουμπισμένη λάγνα στην κουπαστή του σκάφους, η καταγόμενη από τη Σαρδηνία πήρε πόζα και φωτογραφήθηκε. Μέχρι εδώ θα μπορούσε να είναι ένα καθημερινό τυπικό ενσταντανέ μίας κυρίας, που την απαθανάτισαν με φόντο τη θάλασσα. Η συνέχεια της ιστορίας έμπλεξε την Ιταλία με την Ελλάδα, το γαλάζιο με την πλατεία Κουμουνδούρου, τα μαγιό με την προεκλογική εκστρατεία και την Πάολα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσιογράφος ανήρτησε τη φωτογραφία στο προφίλ που διατηρεί στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τη συνόδευσε με ανάλογη λεζάντα: «Ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια και εγώ χρησιμοποιώ κάθε μέσο. Ψηφίστε Για μία Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

Η εκπρόσωπος της ιταλικής λίστας «L’ Altra Europa con Tsipras», που θα στηρίξει στις ευρωεκλογές την υποψηφιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να τον ενισχύσει. Με το λευκό της μαγιό, κάλεσε τους συμπατριώτες της να δώσουν την ψήφο τους στον αριστερό σχηματισμό. Η ίδια «λατρεύει» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον ήθελε «full time» στην Ιταλία, «αλλά δυστυχώς εμάς μας έλαχε ο Ματέο Ρέντσι», όπως σημείωσε σε συνέντευξή της.

Η φωτογραφία της δημοσιογράφου, που μέσα στις δύο πρώτες ώρες από την ανάρτησή της συγκέντρωσε 164 σχόλια «φίλων» της στο Facebook, προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σάλο. Υπήρχαν τα θετικά (μου αρέσει πραγματικά πολύ, έγραψε θαυμαστής της), αλλά και τα αρνητικά. «Λυπάμαι πολύ, Πάολα. Πάρα πολύ. Κακή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από κάποιον που ο ρόλος του συνδέεται με την πολιτική», ήταν το σχόλιο «φίλου» της. «Χρησιμοποιείς το γυναικείο κορμί για διαφήμιση. Ντροπή», έγραψε κάποιος άλλος, με την υπεύθυνη επικοινωνίας της ιταλικής «λίστας Τσίπρα» να σημειώνει πως πρόθεσή της ήταν να αυτοσαρκαστεί και όχι να διαφημίσει το πολιτικό εγχείρημα.

«Δεν αφορά στην προεκλογική καμπάνια. Αφορά σε μία ανάρτηση παιχνιδιάρικη και ειρωνική, όπως είμαι εγώ. Με ξαφνιάζει πολύ (ο πάταγος) μιας και η L’ Altra Europa con Tsipras δεν φτάνει στις εφημερίδες για τις πρωτοβουλίες μας. Είναι απίστευτο ότι για να κερδίσει κανείς την προσοχή για τη λίστα στις ευρωεκλογές χρειάζεται ένα μπικίνι», απάντησε σε όσους δεν είδαν με… καλό μάτι την «πρωτοβουλία» της. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αποκάλυψε η ίδια, υπήρχαν και στελέχη της λίστας Τσίπρα. «Πολλοί ήταν οι υποστηρικτές του πολιτικού εγχειρήματος που δεν με υπερασπίστηκαν», δήλωσε με… παράπονο.

Η θαυμάστρια του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων, έσπευσε να δηλώσει σε ιταλικό Μέσο πως δεν είναι πρόστυχη, όπως κάποιοι τη χαρακτήρισαν. Απαντώντας, μάλιστα, σε όσους τη συγκρίνουν με την πρώην υπουργό Ισότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Νικόλ Μινέτι, η οποία αναρτούσε συχνά πυκνά γυμνές φωτογραφίες, υποστήριξε πως υπάρχει μια διαφορά. «Εκείνη είναι πολύ πιο όμορφη και άλλωστε εγώ δεν είμαι υποψήφια. Δεν φανταζόμουν ότι θα ξεσπούσε τέτοιος σάλος. Δεν πίστευα ότι μία λίστα που έχει εκατοντάδες υπογραφές θα χρειαζόταν μία φωτογραφία για να πείσει τους ψηφοφόρους. Αν, όμως, βοήθησε, τότε είμαι ικανοποιημένη», είπε η Πάολα Μπακίντου, που άφησε… υποσχέσεις ότι μέχρι την κάλπη για τις ευρωεκλογές μπορεί να δούμε από πρώτο χέρι ολόκληρη τη συλλογή από τα μαγιό της. Για χάρη του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε έτοιμη να ξανακάνει ανάλογη κίνηση, εάν χρειαστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
[email protected]

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Keywords
Τυχαία Θέματα