Παρά την οικ. ύφεση, οι στρατιωτικές δαπάνες, το 2011, έφτασαν τα 1,74 τρισ. δολάρια

12:01 4/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς εν μέσω της οικονομικής κρίσης είχαν αποτέλεσμα οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες να παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες το 2011, όμως οι γνωστές πυρηνικές δυνάμεις συνέχισαν να εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά οπλοστάσιά τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ένα σουηδικό ινστιτούτο έρευνας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν στην πρώτη θέση στις στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως με 711 δισ. δολάρια, ποσό πενταπλάσιο από αυτό που δαπάνησε η Κίνα, που παρέμεινε στην δεύτερη θέση, υπενθύμισε το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη
της Στοκχόλμης (SIPRI).
Οι συνολικές παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ήταν 1,74 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 0,3% από το 2010, σύμφωνα με το SIPRI Yearbook.
Οκτώ κράτη,οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ, διαθέτουν περίπου 4.000 επιχειρησιακά πυρηνικά όπλα εκ των οποίων σχεδόν τα 2.000 παραμένουν σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών κεφαλών, που είναι ενεργές, αποθηκευμένες ή έτοιμες για αποσυναρμολόγηση, ήταν συνολικά 19.000 στις αρχές του 2012, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση του ινστιτούτου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία και η Βρετανία προβλέπεται ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα