Α. Τσίπρας-Σ. Ζίζεκ: Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Αθήνα

00:01 4/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Με κοινό παρανομαστή την άποψη ότι "η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα", οι καθηγητές, φιλοσοφίας του Δικαίου Κώστα Δουζίνας και κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας Σλαβόι Ζίζεκ και ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσαν το φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα
και την πορεία της ΕΕ, σε μιά υψηλού επιπέδου συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη που κατακλυστηκε από εκατοντάδες πολίτες κυρίως φοιτητές.
Ο κ. Δουζίνας που πήρε πρώτος τον λόγο είπε ότι οι επικίνδυνες πολιτικές που ακολουθήκαν τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και θέλει ένα μικρό σπρώξιμο για να πέσει , σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που μπορεί να το κάνει. Εξάροντας τον ρόλο και την συνεισφορά του κ.Τσίπρα ο κ. Δουζίνας απέκρουσε επικρίσεις που διατυπώνονται κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαζονεία , τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σεμνό πολιτικό ,εναρμονισμένο πλήρως με την κουλτούρα της αριστεράς .Απορρίποντας πλήρως τις πολιτικές που ακολουθεί τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα ο κ. Δουζίνας είπε χαρακτηριστικά ότι το πειραματόζωο, κατέλαβε το εργαστήριο και πλέον απειλεί τους τρελλούς επιστήμονες.Ο καθηγητής είπε ότι η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη βιώνουν μιά μετα-δημοκρατική κατάσταση , όπου οι κάθε λογής τεχνοκράτες και τραπεζίτες , έχουν αντικαταστήσει την πολιτική και δημοκρατική λειτουργία των κρατών και θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων.Αυτή την κατάσταση σημείωσε, θέλει να ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά σημείωσε, ότι για να το πετύχει, απαιτείται η αλληλεγγύη όλων των ευρωπαικών λαών καθώς το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο κ. Δουζίνας είπε ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου και ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, και τοποθετούμενος στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "έχουμε ραντεβού με την ιστορία , που δεν πρέπει να το χάσουμε".
Για την ανάγκη να υπάρξει ένα κύμα αλληλεγγύης από όλους τους ευρωπαικούς λαούς μίλησαν και ο κ. Ζίζεκ και ο κ. Τσίπρας. Ο Σλοβένος διανοούμενος με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και με αιχμηρό χιούμορ απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απειλή για την Ευρώπη όπως διατείνονται αρκετοί νεοφιλεύθεροι.Αντίθετα, είπε ό ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η ΕΕ πρέπει να φύγει από την αδράνεια και να ακολουθήσει νέο δρόμο. Οσον αφορά τις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία να κυβερνήσει , και κατά συνέπεια θα επιδεινωθούν τα προβλήματα στην Ελλάδα, ο κ. Ζίζεκ είπε ότι η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία στην εξαπάτηση και την κλοπή , ενώ απαντώντας και στις γνωστές δηλώσεις της Διευθύντριας του ΔΝΔ Κριστίν Λαγκάρντ ,ότι σκέφτεται πιό πολυ τα παιδιά του Νίγηρα και ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, ο κ. Ζίζεκ είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι Ελληνες δεν είναι παθητικά θύματα , αλλά αντιστέκονται και πολεμούν, δεν έχουν ανάγκη από τον οίκτο κανενός, αλλά από διεθνή αλληλεγγύη.

Ο πραγματικός στόχος αυτών των επιθέσεων είπε ο κ. Ζίζεκ είναι να προστατευθούν οι ευρωπαικές τράπεζε
Keywords
Τυχαία Θέματα