Ομιλία Μ. Κεφαλογιάννη, στο 9ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

15:06 30/6/2013 - Πηγή: E-Typos
«Συμπληρώσαμε σχεδόν 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Αυτή η παράταξη έρχεται από πολύ μακριά. Με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά θα πάει ακόμα μακρύτερα. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Για τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» είπε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ, λίγο πριν κλείσουν οι εργασίες του, ο γραμματέας του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με θερμά λόγια αναφέρθηκε σε όλους τους προέδρους της ΝΔ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, και καλωσόρισε κατά την είσοδό του στο χώρο του συνεδρίου
τον σημερινό αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Είμαστε υπερήφανοι και για την ιδεολογία μας. Γιατί όχι μόνο κυριάρχησε σε διεθνές επίπεδο, αλλά και γιατί ό,τι είπαμε από το 1ο μας συνέδριο στη Χαλκιδική επιβεβαιώνεται ως λύση. Είμαστε κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, έχουμε τα ριζοσπαστικά μας στοιχεία και καλούμαστε να βγάλουμε την Ελλάδα από τα πολλαπλά αδιέξοδα που βρίσκεται σύμερα» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ανέφερε επιπλέον ότι «η κρίση έχει ονοματεπώνυμο και η βάση είναι στη χαμένη δεκαετία του '80 και στις νοοτροπίες της, οι οποίες μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 2013».

Επίσης, είπε πως σήμερα η χώρα χρειάζεται αλλαγές στα όρια της συντακτικής Βουλής και κατέθεσε προτάσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού, διαχωρισμό των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ώστε καμία να μην έχει παραπάνω από 10 βουλευτές, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, υποχρέωση του ΣτΕ να εκδίδει αποφάσεις εντός τριών μηνών, διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, νέο τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα