Συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζ. Κέρι με τον Μ. Αμπάς

14:39 30/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έκανε σήμερα λόγο για «αληθινή πρόοδο» μετά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, αλλά πρόσθεσε ότι απομένει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι επιτύχαμε αληθινή πρόοδο, αλλά πρέπει να εργαστούμε ακόμη σε ορισμένα σημεία», είπε ο Κέρι μιλώντας πλάι στον Αμπάς στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για τρίτη φορά τις τελευταίες
72 ώρες.

Ο Κέρι προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επιτύχει μια συμφωνία για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, που έχει ανασταλεί εδώ και τρία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Παλαιστίνιος διαπραγματευτής είπε πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν παρουσίασε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντικό βήμα προόδου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε κάποιο σημαντικό βήμα», είπε ο επικεφαλής Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ μετά το τέλος της συνάντησης του Κέρι με τον Αμπάς. «Υπάρχει ακόμη ένα βαθύ χάσμα ανάμεσα στις παλαιστινιακές και τις ισραηλινές θέσεις», εξήγησε ο Ερεκάτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα