Οι πιλότοι της Iberia απεργούν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από 9/4 ως τις 20/7

15:55 27/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Την πραγματοποίηση απεργίας 30 ημερών, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 9 Απριλίου ως τις 20 Ιουλίου, αποφάσισαν σήμερα οι πιλότοι της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia, για να διαμαρτυρηθούν κατά της δημιουργίας της Iberia Express, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους Sepla.

Η
πρώτη πτήση της Iberia Express, θυγατρικής χαμηλού κόστους που αποσκοπεί να καλύψει το ελλειμματικό τμήμα των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Iberia, έγινε την Κυριακή, καθώς η διεύθυνση σύναψε συμφωνία με την πλειοψηφία του προσωπικού, εκτός των πιλότων, με τους οποίους άρχισε μεσολάβηση, μέσω εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Οι πιλότοι πήραν την απόφαση γι' αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις "λόγω της έλλειψης συμφωνίας στη μεσολάβηση που πρότεινε η κυβέρνηση", εξηγεί σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο τους.

"Η διένεξη μεταξύ των πιλότων και της εταιρείας επικεντρώνεται στη δημιουργία της νέας θυγατρικής Iberia Express, η οποία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση των πιλότων σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων ο διαχωρισμός της δραστηριότητας της μητρικής εταιρείας", επισημαίνει το Sepla.

Ως εκ τούτου η Iberia "προβλέπει να μεταφέρει 40 αεροπλάνα της μητρικής στη νέα θυγατρική, το οποίο θα σήμαινε την περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας", καταλήγει το Sepla.
Keywords
Τυχαία Θέματα