Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν

20:32 20/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαλάρωσαν σήμερα ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χαιρέτισε το πάγωμα των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν και ενέκρινε, όπως προβλεπόταν, την αναστολή των κυρώσεων, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.


"Το Ιράν άρχισε να λαμβάνει συγκεκριμένα

και επαληθεύσιμα μέτρα για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του" είπε η εκπρόσωπος. Πρόκειται για "μια ευκαιρία χωρίς προηγούμενο" να περιοριστούν οι διεθνείς ανησυχίες για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Κέρι ήρε αμέσως ένα μέρος των αμερικανικών κυρώσεων, γεγονός που θα επιτρέψει στην ιρανική οικονομία να "αναπνεύσει".


Νωρίτερα, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι σταμάτησε τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% στις μονάδες του Νατάνζ και του Φορντό και τις δραστηριότητές του στον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ, κάτι που επιβεβαίωσε και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα