Οι Αβραμόπουλος-Κικίλιας στην βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα

17:16 11/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην 112η Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθούν για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πυροσβεστικού εναέριου στόλου, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο 2014 που βρίσκεται στην κρίσημη φάση της.

Ο κ. Κικίλιας, δεν παρέλειψε να επισημάνει για μια ακόμα φορά τα προβλήματα σε ό,τι αφορά κυρίως
στα πτητικά μέσα πυρόσβεσης, αλλά εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήρια του προς τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών που δουλεύουν με αυταπάρνηση όλο το καλοκαίρι, καθώς και στο τεχνικό προσωπικό, στους πυροσβέστες, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές, για την μεγάλη προσφορά τους.

Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τα δύο υπουργεία θα μελετήσουν από κοινού τη δυνατότητα να ανανεωθεί ο στόλος, αποσκοπώντας στην ακόμα καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όσον αφορά στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Κικίλιας δήλωσε, ότι «είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κατά το δυνατόν τα οποία προβλήματα υπάρξουν», ενώ ευχήθηκε να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες προς αυτή την κατέυθυνση.

Καταλήγοντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, έκανε έκκληση προς τους πολίτες, να συμβάλουν όλοι στην προστασία του δασικού πλούτου.
«Η έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων, ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να μας σώσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Άρα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι. Δεν περισσεύει κανείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Keywords
Τυχαία Θέματα