Με 80 εκατ. ευρώ ο η Λίβερπουλ πούλησε τον Σουάρες στην Μπαρτσελόνα

16:37 11/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού ολοκληρώθηκε ουσιαστικά σήμερα, καθώς Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την επίτευξη συμφωνίας για τη μετακίνηση του Λουίς Σουάρες στον ισπανικό σύλλογο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι εκτίει ποινή αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα ως τα τέλη Οκτωβρίου, λόγω του δαγκώματος στον Τζόρτζιο Κιελίνι στο ματς του Μουντιάλ με την Ιταλία, θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελόνη, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο
και θα παρουσιαστεί επίσημα από τους «μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού και βρετανικού Τύπου, η συμφωνία για τη μεταγραφή του Σουάρες «έκλεισε» περίπου στα 80 εκατ. ευρώ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων» αναρτήθηκε δήλωση του Σουάρες σχετικά με τη μεταγραφή του, η οποία αναφέρει: «Με βαριά καρδιά αφήνω τη Λίβερπουλ για μια καινούργια ζωή με νέες προκλήσεις στην Ισπανία. Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου ερωτευτήκαμε τόσο τον σύλλογο όσο και την πόλη. Αλλά πιο πολύ ξετρελάθηκα με τους απίστευτους οπαδούς. Με υποστηρίζατε πάντα και εμείς, σαν οικογένεια, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ και πάντα θα είμαστε φίλαθλοι της Λίβερπουλ. Ελπίζω ότι όλοι μπορείτε να καταλάβετε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε για να με πείσει να μείνω, αλλά το να αγωνιστώ και να ζήσω στην Ισπανία, όπου διαμένει η οικογένεια της συζύγου μου, είναι ένα όνειρο ζωής. Πιστεύω ότι η χρονική συγκυρία είναι σωστή. Εύχομαι στον Μπρένταν Ρότζερς και στην υπόλοιπη ομάδα ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ο σύλλογος είναι σε καλά χέρια και είμαι σίγουρος ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι και πάλι επιτυχημένη. Είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα στο να επιστρέψει η Λίβερπουλ στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σας ευχαριστώ ξανά για τις υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις». Ο Ουρουγουανός στράικερ έκλεισε την αποχαιρετιστήρια δήλωσή του με το γνωστό σύνθημα των οπαδών της Λίβερπουλ «You'll Never Walk Alone».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, δήλωσε σχετικά με την πώληση του Σουάρες: «Ο Λουίς είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και θέλω να τον ευχαριστήσω για το ρόλο που έπαιξε στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Πιστεύω πως και ο ίδιος θα παραδεχτεί ότι βελτιώθηκε σαν παίκτης κατά την παραμονή του εδώ και, όσο επωφελήθηκε η ομάδα από αυτόν, άλλο τόσο επωφελήθηκε και αυτός από την ομάδα. Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε εδώ και αρκετό καιρό για να τον πείσει να παραμείνει εδώ και μόνο μετά από αρκετές συζητήσεις και με μεγάλη διστακτικότητα δέχτηκε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε αυτόν και την οικογένεια του και πάντα θα τους θεωρούμε φίλους μας». Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός κλείνει τη δήλωσή του, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ομάδα θα εμφανιστεί ακόμα πιο ισχυρή την ερχόμενη σεζόν, καθώς λέει χαρακτηριστικά: «Αν υπάρχει κάτι που μας έχει διδάξει η ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου, είναι ότι η Λίβερπουλ είναι μεγαλύτερη από τον οποιοδήποτε».
Keywords
Τυχαία Θέματα