ΟΑΚΑ: Τοποθετήθηκε δίχτυ ασφαλείας ενόψει Μπαρτσελόνα

21:11 15/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Υπό το φόβο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών με αυτά που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» στο ΟΑΚΑ, που είχαν ως αποτέλεσμα πρόστιμο 9.000 ευρώ από την Ευρωλίγκα και προειδοποίηση γι' ακόμη και τιμωρία της έδρας της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε
σε επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ενόψει του αυριανού τρίτου προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το δίχτυ ασφαλείας που τοποθετείται στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επιστρατεύτηκε, καθώς αύριο θα καταλαμβάνει τα 3/4 του παρκέ, προκειμένου να αποτρέψει ρίψη αντικειμένων.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της Ευρωλίγκας αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και αύριο θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα δεν θα προπονηθεί παραμονή του αγώνα με τους «πράσινους», καθώς η αποστολή αφίχθη απόψε (20:00), με τον Τζο Ινγκλς να ακολουθεί την ομάδα. Ο 26άχρονος φόργουορντ, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξιό ισχίο στον αγώνα πρωταθλήματος με την Γκραν Κανάρια, θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στον αυριανό αγώνα και υπολογίζεται -εκτός απροόπτου- από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ματσιούλις: Είμαστε πιο ξεκούραστοι και πιο νέα ομάδα από την Μπαρτσελόνα

Στη σημασία της ξεκούρασης, της καλύτερης προετοιμασίας, αλλά και του μικρότερου μέσου όρου ηλικίας των παικτών του Παναθηναϊκού εν συγκρίσει με αυτόν της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, πριν την έναρξη της αποψινής προπόνησης. Ο Λιθουανός χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην δώσουν αγώνες οι «πράσινοι» για την Α1 κατά τη διάρκεια των πλέι οφ και υποσχέθηκε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα αύριο, στον τρίτο προημιτελικό, για να φτάσουν τις δύο νίκες.

«Δεν σκεφτόμαστε τη νίκη, αλλά να πιάσουμε εξαιρετική απόδοση και μετά θα δούμε τι θα συμβεί. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα δεν έρχεται για να ηττηθεί. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλη την ενέργειά μας και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το 1-2 στη σειρά. Εμείς ξεκουραστήκαμε περισσότερο από την αντίπαλό μας, αφού δεν είχαμε αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα,» ξεκαθάρισε ο Ματσιούλις.

Είναι πιο κουρασμένη η Μπαρτσελόνα; «Σίγουρα δεν βοηθά την Μπαρτσελόνα πως είχε αγώνα χθες. Σίγουρα εμείς ξεκουραστήκαμε περισσότερο. Και η κούραση μπορεί ν’ αποδειχτεί σημαντικός παράγοντας στην έκβαση ενός αγώνα. Επιπλέον, εμείς είμαστε νεότερη ομάδα, οπότε κι αυτό μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο».

Πως κρίνει την απόφαση του ΕΣΑΚΕ; «Ναι, μας βοήθησε πολύ η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην αγωνιστούμε στην Α1 για δύο σαββατοκύριακα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχτεί αποφασιστικής σημασίας σε τόσο κρίσιμους αγώνες, όπως τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε στην Μπαρτσελόνα και να μην έχουμε το μυαλό μας σε άλλες ομάδες. Τους διαβάσαμε καλύτερα και σίγουρα είναι εξαιρετική απόφαση που μας βοήθησε πολύ,» κατέληξε ο Ματσιούλις.

Σχορτσανίτης: Ακόμη πιο επικίνδυνη τώρα η Μπαρτσελόνα

Όχι μόνο δεν εφησυχάζει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Γκραν Κανάρια χθες, αλλά αντιθέτως ανησυχεί περισσότερο ενόψει του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού με τους «Μπλαουγκράνα» στο ΟΑΚΑ. «Η ήττα από την Γκραν Κανάρια καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την Μπαρτσελόνα,» δήλωσε ο “Big Sofo” πριν την έναρξη της προπόνησης των «πρασίνων» σήμερα.

«Προετοιμαζόμαστε για τον αυριανό αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όπως προετοιμαζόμαστε πάντα. Προσπαθούμε να εκτελούμε στην προπόνηση ό,τι μας ζητούν οι προπονητές, βλέπουμε βίντεο και προσπαθούμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ατομικά και ομαδικά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού».

Ο Σχορτσανίτης έχει αγωνιστεί σε φάιναλ φορ και το 2010 με τον Ολυμπιακό και σε ερώτηση αν ανυπομονεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο, εξήγησε: «Δεν υπάρχει κανένας που παίζει για να... μην βρεθεί στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο σκοπός και να κατακτάς τίτλους. Όλοι έχουν αυτό το κίνητρο και αυτή τη θέληση. Μ’ αυτή τη λογική θα μπούμε και στον αυριανό αγώνα. Βλέπουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Η σειρά είναι μεγάλη, είμαστε 1-1, χρειαζόμαστε άλλες δύο νίκες. Ας δούμε πρώτα τι θα συμβεί αύριο και μετά θα συζητήσουμε για το φάιναλ φορ».

Θα κριθεί σ’ ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος ο 3ος προημιτελικός; «Η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Αυτοί οι παίκτες παίζουν χρόνια μαζί. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν επιμένουμε στην άμυνά μας και ακολουθήσουμε τις εντολές που θα δώσει ο προπονητής πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η σειρά είναι πολύ επικίνδυνη και το θέμα είναι να μην κάνουμε λάθη που θα μας στοιχίσουν».

Για την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Γκραν Κανάρια χθες, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είπε πως «για μένα αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Τη μια μέρα μπορεί να χαίρεσαι και να περιμένεις ό,τι καλύτερο και την άλλη στιγμή… να γκρεμοτσακίζεσαι στα βράχια. Το γεγονός ότι έχει χάσει κάνει την Μπαρτσελόνα ακόμη πιο επικίνδυνη. Διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουν τι χρειάζεται να γίνει. Θα έρθουν εδώ για να κάνουν αυτό που πρέπει... κι εμείς πρέπει να τη σταματήσουμε».

Όταν ο μοναδικός Καταλανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Σχορτσανίτη στο τέλος ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα που τον προβληματίζει περισσότερο, ο «Σόφο» απάντησε: «Η Μπαρτσελόνα! Ολόκληρη η ομάδα!»

Τσάβι Πασκουάλ: Στο ΟΑΚΑ για τη νίκη

Την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του, όπως και τη σιγουριά για τη θετική έκβαση του αγώνα, εξέφρασε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, ενόψει της αυριανής τρίτης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

«Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Πάμε στην Ελλάδα με πρόθεση να κερδίσουμε», είπε αρχικά ο Πασκουάλ στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής και συνέχισε: «Έχω εμπιστοσύνη ότι οι παίκτες θα αποδόσουν σωστά και θα τελειώσουμε με νίκη. Υπάρχει συζήτηση για το τι έγινε πριν από δύο χρόνια και θεωρείται ότι εφόσον χάσαμε στην έδρας τώρα δεν έχουμε ελπίδα νίκης. Γνωρίζουμε τη δυσκολία της αναμέτρησης, αλλά πάμε στο ΟΑΚΑ για τη νίκη, ό,τι ατμόσφαιρα κι αν δημιουργήσουν οι φίλαθλοι. Πρέπει να έχουμε χαρακτήρα και την απαιτούμενη επιθετικότητα που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα