Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της UEFA

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της UEFA έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία υποχρεώνεται να κρατήσει κλειστό μέρος της θύρας 7 του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα του (δηλαδή την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ), λόγω 'ρατσιστικής συμπεριφοράς μερίδας οπαδών του' στο ματς με την Αντερλεχτ. Στους «ερυθρόλευκους» επικρατεί αισιοδοξία ότι
η ποινή θα μετατραπεί σε χρηματικό πρόστιμο, καθώς χαρακτηρίζουν «τραβηγμένη» την πρωτόδικη απόφαση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM", ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η όλη υπόθεση αφορά μια σημαία με νεκροκεφαλή (βλ. φωτό) που αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας, και το οποίο ερμηνεύτηκε ως ρατσιστικού περιεχομένου από τον παρατηρητή της UEFA.

Τόνισε ότι η ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα και το επίμαχο πανό κατέβηκε μετά από 4-5 λεπτά, ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξαν και ρατσιστικού περιεχομένου συνθήματα στη διάρκεια της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Βελγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στην οποία επιβλήθηκε αντίστοιχη τιμωρία για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αούστρια Βιένης, αποδέχεται την τιμωρία της και δεν προτίθεται να καταθέσει έφεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα