Ο φασισμός δεν θα περάσει

14:47 19/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Οταν, την προηγούμενη εβδομάδα, σχολίαζα την εμφυλιακή ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, καθώς και το φοβιστικό θέαμα των δαδοφόρων οπαδών -θύμιζαν τις τελετές μίσους των μελών της Κου Κλουξ Κλαν- που εκτελούσαν υπάκουα ως λεγεωνάριοι τα στρατιωτικά παραγγέλματα του υπαρχηγού της, σημείωνα εμφαντικά ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι να τα πάρουν όλα αυτά τα «εθνικοαπελευθερωτικά» στα σοβαρά κι ένας Θεός ξέρει πού μπορεί να φτάσουν. Η βαναυσότητα
στο Πέραμα, η βιαιότητα στον Μελιγαλά, η χυδαιότητα στο Βίτσι κι άλλες τόσες -αναπάντητες προκλήσεις- ήταν άλματα πολιτικής παραφροσύνης, που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο Κερατσίνι. Ηταν ζήτημα χρόνου ανεγκέφαλος χρυσαυγίτης να νομίζει ότι θα γίνει «ήρωας» , ξαπλώνοντας νεκρό τον «εχθρό». Ο Αντώνης Σαμαράς πολύ πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 στους λόγους του μιλούσε για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά τότε οι πολιτικοί του αντίπαλοι σιωπούσαν, θεωρώντας ότι προσπαθούσε να υψώσει τείχος στα δεξιά του κόμματός του, για να αποφύγει τη διαρροή ψηφοφόρων προς το ναζιστικό μόρφωμα, που μόλις κι έδειχνε τα δόντια του. Χτες στη Βουλή όλες οι πτέρυγες αποδέχονταν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα που λειτουργεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, υπακούοντας στο Σύνταγμα, αλλά ναζιστικό κίνημα το οποίο αποτελεί κοινωνικό κίνδυνο, καθώς δρά εκτός δημοκρατικών ορίων. Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να ληφθούν αποφάσεις για να θωρακιστεί η δημοκρατική κοινωνική οργάνωση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του με σοβαρότητα, σταθερότητα και αυστηρότητα τις προσβλητικές και αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, επισύροντας το μένος και την οργή της ηγεσίας της. Η χθεσινή του δήλωση είναι σαφής και δεν επιδέχεται κανενός είδους παρερμηνείες από εκείνες τις δυνάμεις που θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απόφασή του η Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέως, να ελέγξει όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην επικίνδυνη ατραπό που ακολουθεί το ναζιστικό κόμμα. Το επόμενο βήμα είναι όλα τα κόμματα να αποδεχθούν και να ψηφίσουν άμεσα και χωρίς «πισωγυρίσματα» εκείνες τις διατάξεις που θα θέτουν εκτός νόμου κόμματα, κινήσεις, κινήματα που παραβιάζουν το συνταγματικό χάρτη και περιφρονούν κάθε έννοια ανθρωπισμού. Και αυτή η θωράκιση δεν μπορεί να είναι ούτε κοντόφθαλμη ούτε συντηρητική. Πρέπει στο νομοθετικό πλαίσιο να προβλέπονται μέτρα για κάθε είδους ολοκληρωτικά μορφώματα, που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, φέροντας προβιά προβάτου και από κάτω να κρύβεται η λεοντή. Η Ιστορία διδάσκει ότι η εμφάνιση ναζιστικού κόμματος, σε αυτές τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες που ζούμε, ήταν ζήτημα χρόνου. Επομένως, οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις, που κυβέρνησαν τη χώρα από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα, όφειλαν να την είχαν θωρακίσει. Ομως, έστω και τώρα, ο φασισμός στην Ελλάδα πρέπει να βρει πόρτες κλειστές. Ο φασισμός δεν θα περάσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα