Νέος φονικός σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών, στην βόρεια Ιταλία

14:36 29/5/2012 - Πηγή: E-Typos

Δέκα οι νεκροί του τραγικού σεισμού σεισμού στην Ιταλία


Συνεχίζει να αυξάνεται ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη βόρειο Ιταλία σήμερα στις 9 το πρωί τοπική ώρα.


Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών, έχει πλέον φτάσει τους δέκα.


Στα θύματα του Εγκέλαδου, συμπεριλαμβάνονται εργάτες και ένας καθολικός ιερέας.



"Οι κρατικοί θεσμοί θα κάνουν άμεσα ότι μπορούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να βοηθηθούν οι πολίτες", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Μάριο Μόντι σε σύντομη συνέντευξη Τύπου μετά τον τραγικό σεισμό που έπληξε την βορειοανατολική Ιταλία στις 9 σήμερα το πρωί.
"Τη στιγμή που ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος, ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο, για την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό, της 20ης Μαίου", πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.
Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα ο αριθμός των τραυματιών. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως , τονίζουν ότι φέρεται να είναι υψηλός.
Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Φραντσέσκο Προφούμο έκανε γνωστό ότι μέχρι την Πέμπτη τα σχολεία πρόκειται να μείνουν κλειστά, για να μπορέσουν να εξακριβωθούν όλες οι ζημιές στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Το υπουργείο παιδείας της Ρώμης, απέστειλε ειδικές ομάδες ψυχολόγων, προς στήριξη των κατοίκων, και ιδίως, των παιδιών.
Πολλοί σχολιαστές, υπογραμμίζουν ότι η νέα, σημερινή, ισχυρή δόνηση δυσκολεύει σε τραγικό βαθμό την οικονομική αναδιοργάνωση της περιοχής, διότι πολλές παραγωγικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, είχαν ήδη πληγεί από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, στις 20 Μαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα