ΝΑΤΟ: Μπράβο στην Ελλάδα που επενδύει το 2% του ΑΕΠ στην άμυνα

12:06 9/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, επαίνεσε την Ελλάδα για το γεγονός ότι μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και προσφάτως την Εσθονία, είναι οι μόνες χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που διαθέτουν 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες ανέφερε η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής.


Όπως τονίσθηκε, ο κ. Ράσμουσεν μίλησε στη γνωστή δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην πόλη της Ουάσιγκτον για τους «Διατλαντικούς δεσμούς στην αβεβαιότητα της εποχής μας» και υποστήριξε ότι «οι λαοί των χωρών που βρίσκονται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού μοιράζονται κοινές αξίες, όπως: η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η τήρηση του νόμου και έχουν δώσει μάχες στη διάρκεια της ιστορίας τους για να προστατέψουν τις αξίες αυτές».

Ο κ. Ράσμουσεν υποστήριξε ότι «στην εποχή που διανύουμε οι αξίες αυτές απειλούνται περισσότερο από ποτέ», προσθέτοντας:

«Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική θυμίζουν καζάνι που βράζει, στην Ασία κλιμακώνονται οι εντάσεις και οι διαφωνίες για εδαφικές διαφορές και από την άλλη πλευρά έχουμε μια Ρωσία που καταπατά τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των διεθνών δυνάμεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα