Μίτσελ: Σκληρός και δυνατός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ

20:07 7/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova για τη νίκη της ομάδας του επί της Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για το κυριακάτικο (10/11) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

- Για την εκπληκτική εμφάνιση
του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι μαζί του, αλλά και γι' αυτόν. Μαζί του είμαστε χαρούμενοι, γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ. Κάνει πολύ καλό στην ομάδα μας με τη δουλειά του. Όμως, και γι' αυτόν είμαστε χαρούμενοι, γιατί, όπως είπαμε και μετά τον αγώνα στη συνέντευξη μας, πήρε μία πολύ ωραία ρεβάνς, γιατί έκανε το καλύτερο παιχνίδι του απέναντι στην ομάδα που του στέρησε πρεστίζ πιο πολύ από όλες όσες έχει αγωνιστεί. Κατάφερε να το κάνει εναντίον τους».

- Για την κακή κυκλοφορία της μπάλας στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα: «Είναι συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το γεγονός πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία διοργάνωση τόσο απαιτητική, που πολλές φορές χρειάζεται να αλλάξεις την ιδέα που έχεις προετοιμάσει για το παιχνίδι, κατά τη διάρκειά του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, η ικανότητα της Μπενφίκα, η τακτική, μας αναγκάζει να χειριστούμε το παιχνίδι εντελώς διαφορετικά. Τέτοια προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα τα λύνουμε εντελώς διαφορετικά. Όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να τα λύσουμε με αλλαγές, με στημένες φάσεις και με πράγματα τα οποία δεν είχαμε σκεφθεί. Και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που καταφέρνουν να αλλάζουν την ψυχολογία τους ανάμεσα στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ μεγάλοι. Και στην Ευρώπη προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Αυτή η νοοτροπία που έχουν οι παίκτες, μας βοηθάει να είμαστε καλύτεροι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια που καταφέρνουν να έχουν αυτή τη νοοτροπία και την ψυχολογία. Αυτό φαίνεται και στον κόσμο. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Εκεί προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Και αυτό το κατακτάμε συνεχώς, κερδίζοντας πράγματα σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε, λοιπόν, καταφέρει να κερδίσουμε επτά βαθμούς στα παιχνίδια μας. Σύμφωνα με την εικόνα μας, είναι οι βαθμοί που αξίζαμε. Έχουμε δώσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς να ηττηθούμε. Σιγά-σιγά πιστεύουμε πως βελτιωνόμαστε».

- Για τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του, Χούουμπ Στέφενς: «Δεν είναι ο περσινός ΠΑΟΚ. Χωρίς αμφιβολία είναι καλύτερος. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ που πέρυσι αμφισβητήθηκε σε κάποια παιχνίδια. Φέτος είναι ένας δύσκολος και σκληρός αντίπαλος. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα, η οποία κάνει μία καταπληκτική χρονιά στην Ευρώπη. Έχει 7 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στον όμιλο του. Τον βοηθάει αυτό ενόψει του σημερινού αγώνα του. Είναι μία ομάδα, η οποία στο πρωτάθλημα έχει κάνει μόνο ένα λάθος στο παιχνίδι που έχασε από τον Παναιτωλικό με 2-0. Είναι μία ομάδα, η οποία πολύ σύντομα θα είναι σαν εμάς. Πρέπει να προσπαθήσουμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πραγματική ομάδα. Θα παίξουμε απέναντι σε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Και μία ομάδα η οποία έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του προπονητή της, που είναι πάρα πολύ ισχυρή. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ένας προπονητής, ο οποίος έχει τόσο μεγάλο βιογραφικό, που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον σεβαστείς. Πιο πρόσφατο δείγμα δουλειάς του είναι στη Σάλκε. Ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν χαμηλά και την ανέβασε πάρα πολύ ψηλά. Είμαι περήφανος που θα παίξω εναντίον του. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι που τον έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

- Για τη σωματική και ψυχολογική κούραση των παικτών του απο τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Είναι πολύ πιο σημαντική η ψυχική ξεκούραση από τη σωματική. Ένα καθαρό μυαλό βοηθάει πολύ περισσότερο για να πέσεις μέσα σε όλες τις αποφάσεις της τακτικής και σε όλες τις αποφάσεις για την ενδεκάδα. Αυτή τη στιγμή εμείς το έχουμε πετύχει. Είμαστε με καθαρό μυαλό. Θέλουμε να έρθει το επόμενο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου την κούραση απ' τα προηγούμενα παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δουλεύουμε και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Μετά από μία πολύ απαιτητική εβδομάδα, μπορούμε να πούμε πως η κούραση όχι απλώς δεν μας συγκρατεί, αλλά μας ωθεί για να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ. Κυρίως γιατί το μυαλό μας είναι στη θέση του».
Keywords
Τυχαία Θέματα