Μίτσελ: Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε

18:50 24/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι για τον αγώνα και πως θα κάνουν τα πάντα για να είναι αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ παραμονή του αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ! Ανυπομονούμε για το αυριανό
παιχνίδι. Το βλέπουμε ως ένα βραβείο και δεν πρόκειται να το χαρίσουμε! Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε».

Για το αν η απειρία των παικτών του Ολυμπιακού, σε σχέση με αυτή των παικτών της Μάντσεστερ, θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για την ομάδα του είπε: «Το βλέπω περισσότερο σαν πλεονέκτημα παρά το αντίθετο. Η όρεξη, με την οποία παλέψαμε για να φτάσουμε έως εδώ, θα μας οδηγήσει αύριο και σκοπεύουμε να την εκμεταλλευτούμε αύριο. Η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική, αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε τη Μάντσεστερ. Με όλο το σεβασμό και τον θαυμασμό που τους έχουμε, θα κάνουμε τα πάντα, στο πλαίσιο των κανόνων πάντα, για να αποκλείσουμε τους αντίπαλους μας».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν όταν ολοκληρώθηκαν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν από δυο μήνες. Έχουμε περισσότερη εμπειρία, έχουμε δουλέψει περισσότερο και είμαστε έτοιμοι».

Για το τι θα πει στους παίκτες του, βάσει της προσωπικής εμπειρίας του ως ποδοσφαιριστής, επισήμανε: «Θα μου άρεσε να μιλήσω για τις εμπειρίες μου ως παίκτης, αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι τα περισσότερα. Η αυτοπεποίθηση που έχουν οι παίκτες μου, η δουλειά που έχουν κάνει, καθώς και η στήριξη που θα έχουν από τον κόσμο είναι πολύ πιο σημαντικά απ' ότι θα μπορούσα να τους πω εγώ».

Για το αν η Μάντσεστερ έχει ένα έξτρα κίνητρο, αφού ξέρει ότι είναι πιθανό να πρέπει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, για να μπορέσει να μετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, υπογράμμισε: «Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είναι η Γιουνάιτεντ. Είναι μια ομάδα που δεν της επιτρέπεται αύριο να κάνει το παραμικρό λάθος, δεδομένης της θέσης που έχει στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Και ίσως αυτό το ειδικό βάρος που έχει η φανέλα της πιέζει τους παίκτες της. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι ένα κίνητρο η θα τους δημιουργήσει περισσότερο άγχος».

Για το ποιος είναι το φαβορί στον αυριανό αγώνα τόνισε: «Είναι πολύ εύκολο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως και να το κάνεις, όταν η Γιουνάιτεντ παίζει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτή είναι το φαβορί. Όπως και να έχει, εμείς θα τα δώσουμε όλα, για να μην φανεί αυτή η διαφορά αύριο. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε κάτι, τα στατιστικά δεν παίζουν ποδόσφαιρο και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF είπε: «Το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο να προσφέρει χαρές, θέαμα και πληροφορίες για τα συμβόλαια των παικτών. Παίζουμε για τους θεατές, αλλά έχουμε συναισθήματα και μας αρέσει πολύ, όταν το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει οδηγός για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας. Μας χαροποιεί που με ένα μόνο μήνυμα από το κινητό μας μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή».

Για την τιμωρία από την UEFA δήλωσε: «Πριν μιλήσαμε για τους κανόνες που ισχύουν. Αν τους έχουμε παραβεί, τότε πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλες τις ομάδες, να μην ανακατεύουν πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε παραπάνω φίλους στο πλευρό μας στο αυριανό ματς. Θα πρέπει να πληρώσουμε για τα λάθη μας, καθώς σεβόμαστε τους κανόνες».

Για το αν αξίζει ο Ρούνι το μεγάλο συμβόλαιο που πήρε πρόσφατα και αν μπορεί να συγκριθεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Καταρχάς, συγχαρητήρια στον Ρούνι. Όσο μεγάλο και αν είναι το συμβόλαιό του, απλά αποδεικνύει πόσο μεγάλος παίκτης είναι και πόσο σημαντικός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλες οι «θρυλικές» ομάδες έχουν κάποιες προσωπικότητες που προσπαθούν να τις κρατήσουν ακόμα και μετά την «απόσυρσή» τους και αυτό κάνει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η σύγκριση είναι άκυρη, δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν εξυπηρετεί τίποτα. Η μονή σύγκριση είναι ότι και οι δυο είναι πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η αυριανή ημέρα έφτασε, όλοι περιμέναμε αυτό το παιχνίδι με ανυπομονησία. Για μένα είναι το παιχνίδι της χρονιάς, είναι ένας τελικός για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και με την βοήθεια των φιλάθλων μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι έτοιμοι για τις διαφορές που θα αντιμετωπίσουν, σε σχέση με τις ομάδες που έχουν αντιπάλους στην Σούπερ Λίγκα, ο διεθνής μέσος είπε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι, έχουμε δείξει και στη φάση των ομίλων πως μετά τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα βρισκόμασταν σε καλό επίπεδο και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτόν τον αγώνα. Τον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία και θα τα δώσουμε όλα».

Για το αν παίζει ρόλο ότι έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν αγγλικές ομάδες, όπως την Άρσεναλ πέρσι, επισήμανε: «Σίγουρα είναι θετικό πως έχουμε αγωνιστεί κόντρα σε άλλες αγγλικές ομάδες και μας βοηθάει να μάθουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τέτοια ματς. Για τις διαφορές ανάμεσα σε Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ θα μας πει ο προπονητής μας. Όλοι λένε για την κακή πορεία φέτος της Μάντσεστερ. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτά και θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά και να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια τεράστια ομάδα. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν θα τους φοβηθούμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα