"Μικρή ΔΕΗ": Σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Την Τετάρτη η ψήφισή του

01:43 8/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Με την ψήφιση του, κατά πλειοψηφία, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Α΄ Θερινό Τμήμα και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την Β΄ ανάγνωση του, διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει
στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ, έκανε λόγο για «εκπληκτικά επιθετική ρητορική του, με βαθύτατα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά».

«Κραυγές, συνθήματα, δημαγωγίες και λαϊκισμοί υπάρχουν μόνο στην ανυπαρξία επιχειρημάτων και στην αδυναμία τεκμηρίωσης τους», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Παράλληλα, αντικρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την επιστράτευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αδιαφορήσει τόσο στην απόφαση δικαιοσύνης που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, όσο και στην ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που κήρυξε πορτοκαλί συναγερμό.

Ακόμα, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι οι μονάδες που μπήκαν στην «μικρή ΔΕΗ» δεν περιλαμβάνουν νησιά, τόνισε ότι όλα τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση θα πάνε για ενίσχυση του ταμείου της ΔΕΗ και δεν θα τα πάρει κανένας δανειστής ή το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ, διαβεβαίωσε ότι το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο και όλες οι κοινωνικές δομές για φθηνό ή δωρεάν ρεύμα θα συνεχιστούν καθώς είναι επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης και δεν εξαρτάται από κανένα πάροχο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «τερατούργημα» το νομοσχέδιο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιστράτευση.

«Επιβάλατε ένα ωμό κυνικό αυταρχισμό. Αυθαιρετείτε και δημιουργείτε καταστάσεις ανωμαλίας στη χώρα. Στην ουσία με την επιστράτευση καταργείτε το δικαίωμα της απεργίας. Υπάρχει αντιδημοκρατική εκτροπή. Η Βουλή καταργήθηκε. Έχουμε μια μνημονική τροϊκανή δικτατορία την οποία υπηρετεί μια παραδομένη κυβέρνηση. Αυτό το νομοσχέδιο εμείς δεν το αναγνωρίζουμε, θα το ακυρώσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα