Μεγάλο ποσοστό πλαστών πιστοποιητικών προβλέπει ο Λ. Γρηγοράκος

16:16 28/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Μεγάλο ποσοστό πλαστών πιστοποιητικών προβλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος πως θα βρεθεί μετά τον έλεγχο των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», σημείωσε πως το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να κάνει τους ελέγχους, σημειώνοντας ότι ελέγχους τους έκαναν οι φορείς που πραγματοποιούσαν τους διαγωνισμούς και τις προσλήψεις:

«Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους.
Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμούς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ» επανέλαβε.

«Όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει τότε δεν κάνει ποτέ καλή δουλειά, όλα πάνε καλά» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι από το 2004 έως το 2009 έγιναν 850.000 προσλήψεις και εκτίμησε ότι «από αυτές ένα ποσοστό πάνω από 10% είναι με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ».

Για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια τεράστια διαδικασία και χρειάζεται οργάνωση, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει από τη αρχή ένας επανέλεγχος και γι' αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο».

Ενδεικτικά ανέφερε πως «οι διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών έχουν στείλει για τέταρτη φορά στους διευθυντές και τμηματάρχες των τμημάτων και ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα