Μ. Μόντι: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Φεβρουαρίου

Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, επιβεβαίωσε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου πως δεν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.
«Δεν θέτω υποψηφιότητα, αλλά μετά τις εκλογές θα μπορούσα να αξιολογήσω την δυνατότητα να αναλάβω πρωθυπουργός, με τους δικους μου όρους», εξήγησε ο Μάριο Μόντι.
Ωστοσο, η δεδηλωμένη θέση
του Μόντι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, έρχεται σε σύγκρουση με την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εκπρόσωπο της πολιτικής δύναμης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. «Δεν χρειάζεται κάθοδος στον στίβο της πολιτικής, δεν εννοώ με τον τρόπο αυτό την στράτευσή μου», υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι. «Στο μέλλον, όμως, μπορεί να αναλάβω ευθύνες», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι εκτός από το πολιτικό του μανιφέστο, δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές Στην ‘ατζέντα’ του Μάριο Μόντι, κύρια θέση έχει η απλοποίηση των νόμων που διέπουν την αγορά της εργασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στην ανάγκη ενός νέου νόμου που να καταπολεμά την διαφθορά, αλλά και να καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού. «Μόνον σε κρετίνους, μπορεί να πει, κανείς, ότι σε μια τέτοια φάση, θα μπορούσαμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης, κάνοντας έμμεση αναφορά σε δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Απαιτείται και μείωση του συνολικού κόστους της πολιτικής, και η δυνατότητα, κυρίως, να λαμβάνονται αποφάσεις που να μπορούν να εξυπηρετούν μακρόπνοα την χώρα», προσθέτει ο Μόντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα