Λιλλήκας: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει απο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό κι όχι από τους πολίτες

14:27 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας του στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι θα πρέπει να δώσουμε μάχη μέχρι τέλους ώστε η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών να γίνει απ` ευθείας απο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και να μην φορτώνονται όλα στους φορολογούμενους πολίτες.
«Είναι αδιανόητο» ανέφερε « να χρεώνεται το κράτος για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και να φορτώνονται

το βάρος οι κύπριοι φορολογούμενοι. Το ότι η Γερμανία ή κάποιες άλλες χώρες δεν επιθυμούν αυτή την άμεση ανακεφαλοποίηση των τραπεζών δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Κι` άλλα πράγματα δεν ήθελε η Γερμανία κι` άλλες χώρες, όμως όταν τα κράτη επιμένουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους τα κερδίζουν».
«Οσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων» συνέχισε «έχω πολλές φορές εκφράσει την αντίθεσή μου με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Θα δώσουν στην Κυβέρνηση ένα μικρό μαξιλαράκι για μια μικρή χρονική περίοδο αλλά το κράτος θα χάσει πολύ περισσότερα στη συνέχεια απο αυτά τα οποία ήδη παίρνει απο του ημικρατικούς οργανισμούς».

«Η πρόταση μας» πρόσθεσε «είναι η εξασφάλιση στρατηγικών επενδυτών για τους ημικρατικούς οργανισμούς μ` ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 25% αλλά ταυτόχρονα οι στρατηγικοί επενδυτές ν` αναλάβουν και την διαχείριση των ημικρατικών οργανισμών με πολλαπλά οφέλη. Πρώτον για να σταματήσει η κομματοκρατία και οι κομματικές παρεμβάσεις που είναι αυτές που έχουν οδηγήσει τους ημικρατικούς οργανισμούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεύτερο για να μπορούν να μεταφέρουν και τεχνογνωσία και νέα τεχνολογία στους ημικρατικούς μας οργανισμούς για να καταστούν πιο αποτελεσματικοί με με καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες αλλά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για τη συμφωνία με το Χαρβαρντ και τα 35 εκ., ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως πρόκειται για ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που ζεστάθηκε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια και το ζεσταίνουν κατά καιρούς.

Όσες φορές ανέφερε «κάποιοι επιχειρούν να μας αντιμετωπίσουν με την λάσπη τόσο ανεβαίνει η εκτίμηση των πολιτών απέναντί μας. Ο κόσμος σήμερα ενδιαφέρεται για πραγματικά του προβλήματα, ο κόσμος σήμερα δεν έχει εργασία , νέοι μεταναστεύουν , βλέπουμε οικογένειες να κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες, δεν έχουν στα προς το ζείν και κάποιοι ασχολούνται με την λασπολογία. Οι πολίτες θέλουν προτάσεις για λύσεις και όχι λάσπη και συνθήματα».
Για την σημερινή του περιοδεία, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε στόχος της είναι να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Είναι» είπε «πολύ σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ` όλες τις επαρχίες και πολύ φοβάμαι ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα δούμε να αυξάνει κατακόρυφα ο αριθμός των καταστημάτων που κλείνουν και θα δούμε τις ουρές των ανέργων μας να μεγαλώνουν. Γι` αυτό επείγει να ληφθούν μέτρα ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας και υπάρχουν λύσεις . Εκείνα τα ποσά ή μέρος των ποσών που διαθέτουμε για την ανεργία να τα διαθέσουμε φέτος για την εργοδότηση».
Αναφερόμενος, τέλος στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θα περάσει τις γιορτές οικογενειακά, είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι για υγεία και γι` αγάπη αλλά και για κοινωνική αλληλεγγύη.
«Έναν όρο» είπε «που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος όμως, είναι πρέπει να πώ πρώτη προτεραιότητα . Δυστυχώς υπάρχουν οικογένειες που δεν θάχουν τα στοιχειώδη γι` αυτές τις γιορτές και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς όλους τους κύπριους, κυρίως τους επιχειρηματίες να συνεισφέρουμε όλοι έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά οικογένεια που να μην μπορεί να κάνει Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα