Λιβύη: Προσφέρει στη συριακή αντιπολίτευση 100 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια

19:20 29/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Λιβύη θα χορηγήσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση και θα της επιτρέψει να ανοίξει γραφείο στην Τρίπολη, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε άλλη μία ένδειξη της υποστήριξής της προς τις δυνάμεις στη Συρία που αγωνίζονται κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκπρόσωποι από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC) επισκέφθηκαν αυτήν την εβδομάδα την Τρίπολη έπειτα από μία αρχική πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν το μήνα ο Μουστάφα Άμπντελ,
πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) της Λιβύης, για το άνοιγμα γραφείου του SNC στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ήταν μία από τις πρώτες στον κόσμο που αναγνώρισαν το SNC ως νόμιμη αρχή της Συρίας τον Οκτώβριο.

Στην ερώτηση αν η Λιβύη, η οποία χρήζει η ίδια ανοικοδόμησης μετά τον περσινό πόλεμο, έχει τα μέσα για να χορηγήσει μια τέτοια βοήθεια, ο εκπρόσωπος του NTC Μοχάμεντ αλ Χαρίζι απάντησε: "Δεν υπάρχει πρόβλημα".

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα παραδοθεί η βοήθεια αυτή, στην οποία περιλαμβάνονται φάρμακα και τρόφιμα: "Θα δούμε πως μπορεί να δοθεί η βοήθεια αυτή. Δεν ξέρουμε ακόμη".

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει νωρίτερα, ο Χαρίζι δήλωσε ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης είχε αποφασίσει για "μια οικονομική υποστήριξη των ανθρωπιστικών αναγκών που ισοδυναμεί με 100 εκατομμύρια δολάρια".

"Εναπόκειται στο γραφείο του πρωθυπουργού να καθορίσει τον μηχανισμό (της χορήγησης) σε συνεργασία με την λιβυκή αρχή βοήθειας και τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο", προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι Λίβυοι θα κάνουν επίσης χορηγίες και "θα υποστηρίξουν τη συριακή επανάσταση στη διεθνή αρένα".
Keywords
Τυχαία Θέματα