Λίβανος: Πέντε νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες από έκρηξη

Ο Μοχάμαντ Σάταχ, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι, επικεφαλής του συνασπισμού που αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σκοτώθηκε κατά τη σημερινή επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού, έγινε γνωστό από μέλη του συνασπισμού και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Μοχάμεντ Σάταχ, πρώην υπουργός Οικονομικών, κατευθυνόταν προς την κατοικία του Σάαντ Χαρίρι, ο οποίος απουσιάζει από τη χώρα, και όπου επρόκειτο να διεξαχθεί συνάντηση του συνασπισμού "14 Μαρτίου", που υποστηρίζει
την συριακή αντιπολίτευση.
Η εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, σημειώθηκε σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του κέντρου της Βηρυτού η οποία οδηγεί στην κατοικία Χαρίρι.

Ο Μοχάμεντ Σάταχ, ο οποίος έχει υπηρετήσει και ως πρεσβευτής του Λιβάνου στην Ουάσινγκτον, ήταν ένα από τα στελέχη του συνασπισμού και εθεωρείτο πολιτικός εκπρόσωπος του Σάαντ Χαρίρι, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό από το 2011, όταν η οργάνωση Χεζμπολάχ προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησής του.

Από το 2005 μέχρι το 2012, σειρά τρομοκρατικών και δολοφονικών επιθέσεων είχε ως στόχο πολιτικούς και δημοσιογράφους αντίθετους προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, καθώς και αξιωματικούς του στρατού και στης αστυνομίας οι οποίοι εθεωρούντο προσκείμενοι προς τον συνασπισμό.
Η επίθεση κατά του Μοχάμεντ Σάταχ πραγματοποιείται είκοσι ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι και πατέρα του Σάαντ, στις 14 Φεβρουαρίου 2005
Keywords
Τυχαία Θέματα