Κύπρος-Κατεχόμενα: Άρωμα γυναίκας στις "προεδρικές εκλογές"

12:07 16/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται για τις «προεδρικές εκλογές», που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2015, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το οποίο η τουρκοκυπριακή ηγεσία και η Άγκυρα ανακήρυξαν το 1983 σε «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», χωρίς όμως να έχουν πετύχει την αναγνώρισή της από τη διεθνή κοινότητα. Στις «εκλογές» θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια μία γυναίκα.

Πρόκειται για τη Σιμπέλ Σιμπέρ, πρόεδρο της «Βουλής» και πρώην «υπηρεσιακή πρωθυπουργό» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος. Η
κ. Σιμπέρ θα είναι η υποψήφια «πρόεδρος» από το Τουρκικό Ρεμπουπλικανικό Κόμμα (ΡΤΚ), το μεγαλύτερο της τουρκοκυπριακής Αριστεράς.

Τέλος Αυγούστου, ο τέως ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, απέσυρε την υποψηφιότητά του, ενώ οι σφυγμομετρήσεις στους κόλπους του ΡΤΚ δεν ήταν θετικές για τον «υπουργό Εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί.

Η Σιμπέλ Σιμπέρ είναι γιατρός και «βουλευτής» του ΡΤΚ. Πέρυσι το καλοκαίρι ανέλαβε την αρχηγία της «υπηρεσιακής κυβέρνησης», η οποία οδήγησε στις «βουλευτικές εκλογές».

Η κ. Σιμπέρ έχει αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα, η οποία εκφράζει θαυμασμό για το ταλέντο της στην πολιτική. Αντίπαλοι της κ. Σιμπέρ θα είναι ο Μουσταφά Ακιντζί και ενδεχομένως ο Ντερβίς Έρογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα