Αυλαία σήκωσε το 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

11:37 16/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας, ένα από τα πιο συμπαθή διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αφού περιόδευσε σε στεριά και θάλασσα σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά για νέες περιπέτειες.

Το Φεστιβάλ Δράμας που μετρά πια 37 χρόνια και παράλληλα γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θέσπιση του διεθνούς τμήματός του, σήκωσε αυλαία το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Με μία εκλεκτή σοδειά από την εγχώρια παραγωγή μικρού μήκους ταινιών,
διευρυμένο Διαγωνιστικό, ένα χορταστικό πολυεθνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Δράμας - αν και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας μας - αποδεικνύει και φέτος πως είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους εξέλιξης του ελληνικού σινεμά.

Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ (η επιλογή έγινε μέσα από 165 αιτήσεις) και οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι ανεξάρτητες παραγωγές. Ανάμεσά τους εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας θα βρούμε επίσης ντοκιμαντέρ και animation.

Τέσσερις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Από τις αίθουσες του φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία 37 χρόνια στην όμορφη πόλη της Δράμας έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα Ελλήνων σκηνοθετών.

Είναι φυσικό λοιπόν κάθε χρονιά το βλέμμα μας να στρέφεται κυρίως στην εγχώρια παραγωγή, από την οποία περιμένουμε να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα του ελληνικού σινεμά.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έχει ετοιμάσει, από σήμερα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ένα σφιχτό ελληνικό πρόγραμμα με 38 ταινίες. Τέσσερις από αυτές ("Noir Project" του Γρηγόρη Βαρδαρινού, "Massai" του Χάρη Λαγκούση, Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις" του Κωνσταντίνου Σαμαρά, "The Immortaliser" του Μάριου Πιπερίδη) επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από τη θέσπισή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα