Κύπρος: Αποχώρησε πριν λίγο το κλιμάκιο της τρόικα από το Προεδρικό Μέγαρο -

00:18 24/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Συσκέψεις επί συσκέψεων και διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας για την κατάληξη σε συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Ολοήμερο θρίλερ με συνεχείς εναλλαγές στο κατά πόσον υπήρξε ή όχι κατάληξη με τους τροϊκανούς, ειδικά στο θέμα του κουρέματος.
Σύσκεψη μέχρι αργά το βράδυ στο Προεδρικό μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών αρχηγών και τροϊκανών. Επικρατέστερο είναι πλέον το ενδεχόμενο κλεισίματος συμφωνίας, η οποία προνοεί ν επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα
Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται τα κρατικά ταμεία συντάξεως και προνοίας.
Στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν στραμμένη η προσοχή από το πρωί, όπου πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη με την τρόικα, για να εξευρεθεί μια λύση αναφορικά με το θέμα των τραπεζών. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το ζήτημα της Τράπεζας Κύπρου.
Για σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με την Τρόικα έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μετά το τέλος των πρωινών διαβουλεύσεων με τους τροϊκανούς. Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου είχε αφήσει αιχμή και για το ότι η διαδικασία δεν επρόκειτο να προωθηθεί στη βουλή μέσω νομοσχεδίου, για να αποφευχθούν αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι η εντολή περί κουρέματος να δοθεί εκ νέου από το Eurogroup.

Για το λόγο αυτό και ακυρώθηκε η συνεδρία της Ολομέλειας, η οποία αναμενόταν το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρία για την Κύπρο, αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες, στις 7 το απόγευμα, ώρα Κύπρου.

Με πληροφορίες από το Sigma Live
Keywords
Τυχαία Θέματα