Τι ζήτησε το ΔΝΤ και οδήγησε σε αδιέξοδο

Η απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με την “καλή” τράπεζα που θα προκύψει από το “σπάσιμο” της Λαϊκής, φαίνεται ότι εξελίσσεται σε αγκάθι για την οριστική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις γύρω από την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Κύπρου.

Το κλιμάκιο της

τρόικας αποχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το Προεδρικό Μέγαρο, και ενώ είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ενώ λοιπόν όλες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συμφωνία ένα έκτακτο τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ αλλάζει συνεχώς στάση.

«Δεν είμαστε σε αχτίνα συμφωνίας με την τρόικα, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερο στέλεχος της κυπριακής πλευράς, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος αξιωματούχος απέδωσε την υπάρχουσα κατάσταση αποκλειστικά στην άκαμπτη στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, η οποία όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, ‘κάθε μισή ώρα προβάλλει και νέες απαιτήσεις’», αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα.

Να υπογραμμίσουμε ότι πηγές νωρίτερα ανέφεραν ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά, με νεώτερο στοιχείο τη συνεισφορά 4% στις μεγάλες καταθέσεις, σε όλες τις τράπεζες και 20% στην Τράπεζα Κύπρου, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, η τρόικα ζήτησε να συγχωνευτεί στο μέλλον η “καλή” τράπεζα που θα προκύψει από το “σπάσιμο” της Λαϊκής με την Τράπεζα Κύπρου, μια προοπτική την οποία δεν φαίνεται να αποδέχονται οι πολιτικοί αρχηγοί.

Keywords
Αναζητήσεις
ti zitise to dnt
Τυχαία Θέματα