Κόστα Ρίκα: Οι παίκτες της έχουν απογειώσει τη φήμη τους

17:38 30/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη δραματική νίκη της επί της εθνικής Ελλάδας στο Ρεσίφε, και οι ποδοσφαιριστές της προετοιμάζονται να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για ακόμη μία υπέρβαση, στον προημιτελικό του προσεχούς Σαββάτου με την Ολλανδία. Ταυτόχρονα, όμως, βλέπουν και τις... μετοχές τους να εκτοξεύονται στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», καθώς όλο και περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι -μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα- τους
βάζουν στο μπλοκάκι τους.

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι Κέιλορ Νάβας, Μπράιαν Ρουίς και Τζόελ Κάμπελ. Ο τερματοφύλακας της Λεβάντε, μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP του χθεσινού ματς, δεν είναι βεβαίως... χθεσινός, αφού προέρχεται από εξαιρετικές σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν ο δεύτερος καλύτερος γκολκίπερ του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από τον Τιμπό Κουρτουά. Μάλιστα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον σκεφτόταν ως πιθανό αντικαταστάτη του Βέλγου, ο οποίος λογικά θα επιστρέψει στην Τσέλσι, όμως πλέον ο συναγωνισμός αυξάνεται. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Κέιλορ Νάβας με τη Λεβάντε περιέχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους μόλις 8 εκατ. ευρώ, κάνοντας ακόμη πιο ελκυστική την περίπτωσή του.

Ο Μπράιαν Ρουίς ανήκει από το 2011 στη Φούλαμ, όπου όμως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και δεν κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός, ενώ στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν έπαιξε ως δανεικός στην Αϊντχόφεν. Με δεδομένο ότι οι «κότατζερς» υποβιβάστηκαν από την Πρέμιερ Λιγκ, ο αρχηγός της Κόστα Ρίκα πιθανότατα θα παραχωρηθεί εντός του θέρους και οι «μνηστήρες» δεν θα είναι λίγοι.

Ο Τζόελ Κάμπελ είναι μία διαφορετική περίπτωση, καθώς δεν επιζητά τη μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, αλλά την ευκαιρία να παίξει σε αυτήν. Αν και ανήκει στην Αρσεναλ από το καλοκαίρι του 2011, ο 22χρονος επιθετικός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων» και στο διάστημα αυτό έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Λοριάν, τη Μπέτις και βεβαίως τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έπαιξε την περασμένη σεζόν. Οι εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως η απόδοσή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, ο ίδιος πάντως ελπίζει ότι ο Αρσέν Βενγκέρ θα του δώσει επιτέλους την ευκαιρία που ζητά και -φαίνεται ότι- δικαιούται.
Keywords
Τυχαία Θέματα