Απίστευτο βίντεο: Προσνήωση αεροσκάφους Harrier χωρίς το ριναίο τροχό

17:06 30/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται μια απίστευτη πρσνήωση αεροσκάφους κάθετης αποπροσγείωσης ΑV-88 Harrier, στο κατάστρωμα του αμερικανικού πλοίου USS Bataan, χωρίς ριναίο τροχό.

Το περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο ατύχημα, συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης, και όταν ο χειριστής του αεροσκάφους βεβαιώθηκε ότι ο ριναίος τροχός του Harrier δεν μπορούσε να εκταθεί και να "ασφαλίσει" ώστε να προσνηωθεί στο κατάστρωμα κανονικά.

Ο σμηναγός William
Mahoney, κατέβασε σωστόσο με επαγγελματική μαεστρία το αεροσκάφος του με εκταμένα τα κεντρικά σκέλη προσγείωσης, ακουμπώντας το ρύχγος του αεροσκάφους σε ένα βάθρο που κατασκευάστηκε εκ των ενόντων, από το πλήρωμα του πλοίου, ώστε να μην συρθεί με το ρύγχος στο κατάστρωμα.

Οι ικανότητες του πιλότου να "σημαδέψει" αυτό το βάθρο, και η επινοητικότητα του πληρώματος, έσωσαν τελικά την κατάσταση και το Harrier ακούμπησε τελικά χωρίς ζημιά.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι η λύση που δόθηκε με το βάθρο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, εάν το αεροσκάφος δεν ήταν κάθετης απο/προσγείωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα