Κλ. Ρανιέρι: Η ισοπαλία θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα

01:35 8/9/2014 - Πηγή: E-Typos
ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΡΑΝΙΕΡΙ (προπονητής Ελλάδας): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Κατά την άποψή μου η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Είχαμε έναν επιπλέον παίκτη για αρκετή ώρα, αλλά οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Οι αντίπαλοί μας έχουν περισσότερα παιχνίδια από εμάς. Κάναμε περισσότερα λάθη κι αυτό γιατί οι αντίπαλοι ήταν πιο έτοιμοι. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γιατί είχαν τη διάθεση να κάνουν αυτό που ζήτησα. Δεν είμαι θυμωμένος. Ετσι είναι το παιχνίδι. Είναι η πρώτη μου φορά κι οι παίκτες μου δεν με γνωρίζουν καλά. Παίξαμε τον αντίπαλο για αρκετή ώρα μέσα στο γήπεδο. Στο μέλλον οι παίκτες
θα με γνωρίζουν καλύτερα και το τι ζητάω από αυτούς. Ο Μάνταλος είναι έξυπνος παίκτης. Ήξερα ότι η Ρουμανία θα παίξει κλειστά κι έτσι ήθελα έναν παίκτη που παίζει γρήγορα το "ένα-δύο" γι' αυτό επέλεξα τον Μάνταλο. Οι έμπειροι παίκτες, ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου, έδωσαν ό,τι έπρεπε, όμως από τους τρεις μόνο ο Σαλπιγγίδης έχει κάνει κανονική προετοιμασία».

ΒΙΚΤΟΡ ΠΙΤΟΥΡΚΑ (προπονητής Ρουμανίας): «Είναι μεγάλη νίκη για εμάς απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, αν όχι την κορυφαία. Στο πρώτο μέρος καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η αποβολή του Μαρικά τα άλλαξε όλα. Στο πρώτο μέρος οριακά παίξαμε καλύτερα, αν και το ματς γενικά ήταν ισορροπημένο. Ξέραμε πως η Ελλάδα είχε προβλήματα. Η ομάδα ήταν κουρασμένη από το Μουντιάλ κι έλειπαν και 4-5 σπουδαίοι παίκτες, γεγονός που μας βοηθήσουμε να νικήσουμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε. Έχουμε έμπειρους παίκτες και μπόρεσαν να διαχειριστούν την αποβολή. Η Ελλάδα έπαιξε λιγότερο καλά απόψε κι έτσι νικήσαμε. Έπαιξε ρόλο το ότι πολλοί Έλληνες παίκτες δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους. Περιμέναμε να έρθει ισοπαλία στο άλλο ματς με την Ουγγαρία, αλλά η Β. Ιρλανδία έχει πολύ καλούς παίκτες, ενώ έχει και καλό πρόγραμμα. Αυτό θα παίξει το ρόλο του στον όμιλο. Εμείς πετύχαμε μια νίκη αλλά δεν μας καθιστά αυτόματα και φαβορί. Είναι δύσκολος όμιλος με καλές ομάδες. Θα δούμε αν θα συνεχίσω στην Εθνική ομάδα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι και δεν τα καταφέραμε. Είχε πολλές ιδιαιτερότητες αυτό το ματς και τελείωσε άσχημα για εμάς, αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Όμως δεν θα πρέπει να μας πιάνει εκνευρισμός και απογοήτευση. Δεν έχει τελειώσει κάτι, όλα τώρα άρχισαν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε. Πρέπει να παραδεχθούμε πως δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ο δρόμος είναι ανοικτός για την πρόκριση και η ομάδα έχει αποδείξει πως έχει τις δυνατότητες να καταφέρει. Έχουμε έναν βασικό κορμό, στον οποίο έχει γίνει προσθήκη καλών ποδοσφαιριστών. Θεωρώ πως μπορούμε να διαχειριστούμε την κακή κατάσταση. Ο κόσμος ήταν στο πλευρό της ομάδας και θα συνεχίζει να είναι. Πιστεύει στην ομάδα και θα το δείξει στη συνέχεια».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: «Σίγουρα το πάθημα γίνεται μάθημα. Η Ρουμανία ξέραμε πως είναι πιο έτοιμη από εμάς, καθώς πολλοί από εμάς ακόμα δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, αν και δεν αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένη η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, δεν έβγαιναν οι αυτοματισμοί, δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Με ένα πέναλτι και χωρίς να έχουν ευκαιρίες, μας νίκησαν. Είναι μακρύς ο δρόμος, θα πάμε για τη νίκη στην Φινλανδία, το έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα θα είμαστε εδώ και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: «Δεν μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς. Φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, στη συνέχεια πιέσαμε, αλλά είχαν κλειστεί καλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, συνεχίζουμε γιατί είναι ένας μακρύς δρόμος που έχουμε μπροστά μας. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο ματς με τη Φινλανδία. Θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως για το διπλό, αλλά τώρα είναι ακόμα πιο αναγκαίο. Μας πάει πίσω αυτή η ήττα, αλλά προχωράμε. Όντως, επηρέασε η έλλειψη του κόσμου και το ότι δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας. Όλα αυτά όμως είναι δικαιολογίες. Έγινε αυτό το ματς και τώρα κοιτάζουμε παρακάτω. Είναι δύσκολη η μετάβαση στη νέα εποχή, είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΚΙΠΡΙΑΝ ΜΑΡΙΚΑ (αρχηγός εθνικής Ρουμανίας): «Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε. Είχαμε συζητήσει πολύ μεταξύ μας για τα θετικά που έχουμε. Πήραμε τρεις βαθμούς που είναι σημαντικοί για την πρόκριση, ωστόσο αυτό ήταν μόνο το πρώτο ματς. Δεν έχει έρθει ακόμη πιο κοντά η πρόκριση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας στα επόμενα παιχνίδια. Σήμερα θα πανηγυρίσουμε, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα