Κ. Καϊμακόγλου: Ζητάμε συγνώμη δεν είμασταν άξιοι των περιστάσεων

22:34 7/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για τον αποκλεισμό της εθνικής ανδρών από τη Σερβία, στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, όσο κι αν ήταν πικραμένος που με μία μόλις ήττα σε έξι αγώνες, οι Έλληνες διεθνείς πρέπει τώρα να επιστρέψουν στην Αθήνα. «Δεν ήμασταν άξιοι των περιστάσεων,» δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ της Ούνιξ Καζάν, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό.

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Δεν ήμασταν άξιοι των περιστάσεων. Η άμυνα μας στοίχισε απόψε απέναντι στη
Σερβία. Δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο ένας εναντίον ενός. Δεχτήκαμε 46 πόντους στο ημίχρονο. Είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε,» είπε αρχικά ο Καϊμακόγλου και πρόσθεσε:
«Δεν θεωρώ πως φταίει το γεγονός πως ήμασταν αήττητοι σε 5 αγώνες στην πρώτη φάση στη Σεβίλη. Ξέραμε από την αρχή ότι οι 5 νίκες δεν σήμαιναν τίποτα, από τη στιγμή που το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει νοκ άουτ αγώνα στη φάση των “16”. Zητάμε συγγνώμη από τους Έλληνες. Δεν ήμασταν άξιοι των περιστάσεων. Πρέπει από το άσχημο να βρούμε τώρα κάτι θετικό. Αυτή η ομάδα είναι νέα, έχει μέλλον μπροστά της. Μας άξιζε κάτι καλύτερο. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε».
Σχετικά με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, ο Καϊμακόγλου είπε: «Για τον Κατσικάρη αυτό είναι απόφαση της Ομοσπονδίας. Εμείς οι διεθνείς έχουμε δηλώσει ότι ο προπονητή είναι ο κατάλληλος. Οι αλλαγές δεν βοηθούν. Οι ομάδες “χτίζονται” με τα χρόνια».
Στο τέλος, ο Καϊμακόγλου είπε: «Από τα φιλικά ακόμη είχαμε κάνει ήττες και σε καμία περίπτωση η εικόνα μας απόψε δεν έχει να κάνει με το αήττητο στη Σεβίλη. Θα έπρεπε να δαγκώνουμε σίδερα απόψε. Οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά από εμάς και προκρίθηκαν».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης εξήγησε: «Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι’ αυτή την ομάδα καταρρίφθηκαν σε μια βραδιά. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι είναι ο θεσμός. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως την πατήσαμε στα νοκ άουτ. Αν έχεις μια καλή ομάδα απέναντί σου, δεν είναι δύσκολο να αποκλειστείς. Έβαλε πολλά σουτ η Σερβία. Δεν το λέω για να απαλύνω τον πόνο μας. Η εικόνα η σημερινή δεν ισοπεδώνει την προσπάθειά μας σε όλη τη διοργάνωση. Η Σερβία με 3 ήττες είναι στον επόμενο γύρο κι εμείς με μία ήττα γυρίζουμε πίσω. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ στη διοργάνωση, αλλά σε ένα νοκ άουτ ματς παίζει σημασία όλη η διάρκεια. Αν παίζαμε τρία παιχνίδια με τη Σερβία ή αν είχαμε κάποια άλλη ομάδα απέναντι μας, ίσως τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Άλλες ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους, είχαν καλύτερη τύχη στα νοκ άουτ».

Ο Κώστας Βασιλειάδης επισήμανε: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι εκεί που δεν έπρεπε. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, δεχτήκαμε 90 πόντους. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε λάθος και να πάμε καλύτερα του χρόνου».
Keywords
Τυχαία Θέματα