Κίνα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών

19:06 4/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Η τελευταία τουρμπίνα του σύγχρονου "Σινικού Τείχους", του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών, συνδέθηκε σήμερα με το δίκτυο, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου υδροηλεκτρικού έργου το οποίο στοίχισε στη χώρα περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια και υποχρέωσε τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές.
Η ολοκλήρωση της 32ης μονάδας του έργου ανεβάζει τη συνολική ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα 22,5 γιγαβάτ, που ισοδυναμεί με το 11% της συνολικής υδροηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.
"Η λειτουργία όλων των γεννητριών του καθιστά το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη βάση για παραγωγή καθαρής ενέργειας", δήλωσε ο Ζανγκ Τσενγκ, ο γενικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας China Yangtze Power Co. Ltd., σε ομιλία του στα εγκαίνια του έργου.
Η κατασκευή του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού έργου του κόσμου ξεκίνησε το 1994 και η πρώτη μονάδα τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2003. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα έχουν ήδη παραχθεί 564,8 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, γεγονός που σημαίνει ότι εξοικονομήθηκαν 200 εκατομμύρια τόνοι κάρβουνο σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι ξεπέρασε κατά τέσσερις φορές των αρχικό προϋπολογισμό: στοίχισε 254 δισ. γιούαν (39,99 δισ. δολάρια) ενώ άλλα 123,8 δισ. γιούαν δόθηκαν σε "επακόλουθες εργασίες".
Keywords
Τυχαία Θέματα