ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

18:50 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Tρεις εταιρείες-πλυντήρια, όπως χαρακτηρίζονται στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα, φαίνεται πως αποτελούσαν τα κρυφά χαρτιά της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη.

Μία εταιρεία που είχε αναπτύξει δραστηριότητα στον τουρισμό, άλλη μία με δραστηριότητα στο χώρο των Real Estate και ένα εκτροφείο αλόγων αποτελούσαν -κατά την εισαγγελία- τα οχήματα για να

καταφέρνει να ξεπλένει ο Μάκης Ψωμιάδης με τη βοήθεια των συγκατηγορουμένων τους, μελών της οικογένειάς τους και φίλων του, χρήματα που προέρχονταν από υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή. Η μία από τις εταιρείες μάλιστα διέθετε έντεκα αυτοκίνητα πολυτελή από Πόρσε μέχρι Κάντιλακ.

Μέσα από τους λογαριασμούς της οικογένειας για τα οικονομικά έτη 2003,2007,2008 ,2009 και 2010 απέκρυψε εισοδήματα που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το 2010 μάλιστα ο ο γιος του Μ . Ψωμιάδη,Σταύρος δεν πληρώσει ούτε καν την έκτακτη εισφορά που του αναλογούσε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Μ. Ψωμιάδης «επιλέγοντας ως πάγια τακτική να παραμένει στο παρασκήνιο των δραστηριοτήτων του, φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων, ώστε να ελέγχει εταιρίες, οι οποίες συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του και του ανήκουν στα χαρτιά. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την φήμη που έχει δημιουργήσει, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του και ότι προτιμά να κάνει τις πληρωμές του σε μετρητά, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την διεξαγωγή ερευνών στο στενό του περιβάλλον, καθόσον πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν λεπτομέρειες για την δράση του διακατέχονται από αίσθημα φόβου και δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές».

Στο δια ταύτα του πορίσματός της η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου αναφέρει κατά πληροφορίες ότι :

«Οι κατηγορούμενοι διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από τα εγκλήματα τουλάχιστον της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ενώ η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, για μία δεκαετία, πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για νομιμοποίηση εσόδων και την συγκάλυψη της δράσης της. Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιριών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών που με μεθοδικότητα “έστησαν” οι κατηγορούμενοι διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη άλλων μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς έχουν στην διάθεσή τους, σε τόπο και σε μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστά».

Ο ίδιος ο Σταύρος Ψωμιάδης πάντως, όπως προκύπτει από την απολογία του αρνείται ότι έχει διαπράξει όλα όσα του αποδίδονται. Αντιτάσσει ότι η δίκη για την υπεξαίρεση δεν έχει ακόμα εκδικαστεί και παραμένει άγνωστο ποιοός ή ποιοι είναι οι δράστες που ευθύνονται γιατί έκαναν… φτερά τα χρήματα από τα ταμεία της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα