Ιταλία: Πρόσκρουση πλοίου στον πύργο ελέγχου στο λιμάνι της Γένοβας-Τρεις νεκροί

03:11 8/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 02.34
Τρεις είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί από την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Secolo XIX, της Γένοβας, οι νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι του πύργου ελέγχου, οι τραυματίες είναι τέσσερις και οι αγνοούμενοι φέρονται να είναι δέκα.

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε στην κεντρική
αίθουσα του πύργου ελέγχου δέκα περίπου υπαλλήλους.

Η πρόσκρουση, όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση Rai, φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου: δυο από τις μηχανές του, ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο.

Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος "είναι σοκαρισμένος".

Ώρα 01.34
Εμπορικό πλοίο προσέκρουσε πριν μισή περίπου ώρα, στον πύργο ελέγχου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται να έπεσε στο κενό το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Γένοβας, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον πέντε άτομα αγνοούνται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Γένοβας.

Μέρος του πύργου ελέγου, έχει καταρρεύσει. Oι πυροσβέστες και η ακτοφυλακή παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και προσπαθούν, σε συνεργασία με τους δύτες, να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Το πλοίο ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα