Λεπτό προς λεπτό η αποθέωση του Νίκου Γκάλη σε 15 video!

10:58 Στον ουρανό του Παλαί μαζί με τα λάβαρα των τίτλων του Άρη υψώθηκε η φανέλα του Νίκου Γκάλη, κλείνοντας αυτή τη μαγική βραδιά με χειροκροτήματα.

10:46 Τη φανέλα με το «6″ σε κάδρο απένειμε στον Νίκο Γκάλη ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος. Νωρίτερα τον βράβευσε ο αντιπρόεδρος της Λιμόζ. «Διορθώσαμε ένα λάθος» είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λ. Αρβανίτης.

10:38 Αποδοκιμάστηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης όταν διάβασε μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Ανέφερε την απόφαση να δοθεί το όνομα του Νίκου Γκάλη στο Αλεξανδρειο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Nick Galis Hall» και οι αποδοκιμασίες μετάτραπηκαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε τη στιγμή που τα λάβαρα του Άρη παρουσιάζονται στο στάδιο:

10:32 Στη γιγαντοοθόνη έπαιξε βίντεο με δηλώσεις του Γιώργου Τσιλιγκαρίδη, του ανθρώπου που έφερε τον Γκάλη στον Άρη και του Ανέστη Πεταλίδη, του «πατριάρχη» και το θρυλικό τραγούδι του «Μπάρου», του Μάκη Νάτση, το οποίο αποδίδει η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλο το γήπεδο τραγουδά.

22:27 Δηλώσεις διασημοτήτων για τον Γκάλη:

Ντράζεν Πέτροβιτς: Αν εγώ είμαι ο γιός του Διαβόλου, ο Γκάλης είναι ο Διάβολος.

Μάικλ Τζόρνταν: Δεν περίμενα ότι υπάρχει τόσο καλός επιθετικός παίκτης στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ελλάδα (στό περιθώριο αγώνα του M. J. στο Παλέ με το North Carolina)

Διαμαντίδης: Είναι ιεροσυλία να με συγκρίνουν με τον Γκάλη.

Ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ έστειλε mail με ευχές, στόν άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του μπάσκετ.

22:18 Την ώρα που ο Νίκος Παπαδογιάννης περιγράφει το φιλικό, ο Γκάλης δίπλα του υπογράφει αυτόγραφα.

22:13 Έληξε το πρώτο ημίχρονο του φιλικού. Το σκόρ 64-71 υπέρ της Λιμόζ.

Δείτε άλλα δύο βίντεο με τον Ν.Γκάλη, την ώρα που κάνει τρίπλες στο κέντρο του γηπέδου και την ώρα που είναι στον πάγκο του Άρη.

22.05 Πάσες με τον Γιαννάκη έπαιξε ο Γκάλης, πριν την έναρξη του φιλικου αναμεσα σε Άρη και Λιμόζ. Ο Γκάλης έκανε το τζάμπολ, ο αγώνας άρχισε με σκορ 50-50, ενώ στον φωτεινό πίνακα, δίπλα στο «6″ του Γκάλη, έχει την ένδειξη 50 ποντοι!

21:46 Γκάλης και Γιαννάκης αγκαλιάζονται συγκινημένοι και πηγαίνουν στους πάγκους των δυο ομάδων. Στο κέντρο του γηπέδου η σύζυγος και η κόρη του, την οποία σήκωσε στην αγκαλιά του. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να κρεμά τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα» είπε ο Γκάλης.

21:41 Καταχειροκροτήθηκε ο Ν.Γκάλης όταν πήρε μια μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και την στριφογύρισε στον δείκτη του, οπως παλιά. «Κανε ενα σούτ, να γινει της π….» απάντησαν οι οπαδοί. «Απο τη γέννηση της κόρης μου έχω να νιώσω έτσι» είπε συγκινημένος.

Δείτε την είσοδο του στο γήπεδο:

21:31 Εμφανώς συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης, έτοιμος να δακρύσει. «Σας αγαπώ πολύ» , τα πρώτα λόγια του.

21:29 Στο παρκέ με κοστούμι ο Νίκος Γκάλης. Απόλυτη αποθέωση για τον μεγάλο αθλητή από όλον τον κόσμο που βρίσκεται στο στάδιο.

21:20 Αποθεώθηκε ο Ντoρόν Τζάμσι, ο οποίος είπε «σας αγαπώ πολύ, νιώθω οτι γύρισα σπίτι μου. Χθές κοιμήθηκα καλά γιατί μου είπαν ότι απόψε δεν θα αντιμετωπίσω τον Γκάλη.»

Ομπράντοβιτς: Τιμή μου να είμαι μέρος αυτής της εκδήλωσης.

Οι παίχτες του Άρη και της Λιμόζ όλη αυτήν την ώρα συνεχίζουν την προθέρμανση, ενώ αναμένεται από στιγμή σε στιγμή και η παρουσίαση του Ν.Γκάλη.

Δείτε το βίντεο με τον Τζάμσι:

21:12 Σάσα βολκόφ: Ο Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι ο κορυφαίος. Είμαι περήφανος που έπαιξα μαζί του μια σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Ντίνο Ράτζα: Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι χαρούμενο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ο Γκάλης ήταν ένας από τους καλύτερους.

21:08 Στόγιαν Βράνκοβιτς: Είμαι περήφανος που έπαιξα στον Αρη με τον Π. Γιαννάκη και τον Ν.Γκάλη.

Τζόρντι Βιγιακάμπα: Τιμή μου που είμαι εδώ. Ο Γκάλης είναι ένας θρύλος. Όντι Νόρρις: Έδωσα στον γιό μου το όνομα Νίκος χάρη στον Γκάλη, ως ένδειξη εκτίμησης.

Δείτε το βίντεο με τον Σ.Βράνκοβιτς:

20:59 Φασούλας:Συγχαρητήρια στον Νίκο και στην ΚΑΕ Άρης που τον τίμησε. Εύχομαι στον κόσμο του Άρη να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές. Καμπουρης: Ευχαριστούμε για όλα τον κολοσσό του Ελληνικού μπάσκετ. Σιγάλας: Είχα την τύχη να βρεθώ αντιμέτωπος με τον μεγάλο Ν.Γκάλη. Τον ευχαριστώ.

20:54 Και οι διεθνείς στο παρκέ. Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Φασούλας, Ντ. Στεργάκος, Λιβ. Ανδρίτσος, Μ. Ιωάννου, Ν.Λινάρδος, Ν.Φιλίππου, Μιχ. Ρωμανίδης μπήκαν στο κέντρο καταχειροκροτούμενοι υπό τους ήχους του Final Countdown. Λίγο πριν ο κόσμος φώναζε και άλλα συνθήματα.

20:52 Στο παρκέ μπήκε η ομάδα του Άρη με την οποία κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα ο Νίκος Γκάλης. «Ανατριχιάσαμε, σας ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε τον Νίκο» είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αυτήν την ώρα προβάλλεται βίντεο από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987. Δείτε τι είπε ο Π.Γιαννάκης

20:39 Απόψε τιμάμε τον «Τζόρνταν» της Ελλάδας, είπε ο Στιβ Γιατζόγλου. Ήταν ο καλύτερος παίκτης που αντιμετώπισα, τόνισε ο Τζον Κόρφας. Ευχαριστώ για την τιμή της πρόσκλησης, είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που αποδοκιμάστηκε απο το πέταλο, αλλα το υπόλοιπο γήπεδο τον καταχειροκρότησε.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Σ.Γιατζόγλου:

20:23 Ένα βίντεο με τη μουσική υπόκρουση του «χάλι γκάλι» παρουσιάστηκε στη γιγαντοθόνη, με τα μοναδικά κατορθώματα του Νίκου Γκάλη στο παρκέ, όταν «χόρευε» τους αντιπάλους του.

20:09 Το παλιό σύνθημα «ποτέ, ποτέ, ποτέ» αναβιώνει στο Παλαί, μαζί με το «τι την έκανε τη μπάλα ο Θεός» και το «κι εσύ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλά κι εσυ Γκάλη πάρτους το κεφάλι», θυμίζοντας αλλες εποχές. Χαιρετισμό-εισαγωγή απηύθυνε και ο δήμοσιογράφος Γιάννης Δασκάλου που καλύπτει εδώ και χρόνια το ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Άρη.

20:00 Άρχισε η εκδήλωση. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής «Ανατρίχιασα με την τιμή που μου έκανε η διοίκηση του Άρη. Απόψε καταβάλλουμε τα περιβόητα «γκαλόσημα» λέει μεταξύ άλλων, εκθειάζοντας τις αρετές του Νίκου Γκάλη.

19:56 Φαντασμαγορική η ατμόσφαιρα. Συνθήματα από τον κόσμο, τα φώτα αναβοσβήνουν και οι παίχτες του Άρη και της Λιμόζ που βγήκαν για ζέσταμα, με τα κινητά τους στο χέρι βγάζουν φωτογραφίες. Στο γήπεδο βρίσκεται ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Κώστας Γκιουλέκας, ενώ έφτασε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λ.Σκόρδας.

Δείτε στιγμιότυπο από το στάδιο με τους χιλιάδες φιλάθλους να φωνάζουν συνθήματα:

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα