Ισραήλ: Έρευνα για την υπόθεση του "Κρατούμενου Χ" του 2010

23:52 17/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Η βουλή του Ισραήλ πρόκειται να διεξάγει μια «εξαντλητική» έρευνα για την υπόθεση του «Κρατούμενου Χ», ενός Αυστραλού νέου ο οποίος είχε εργαστεί για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και αυτοκτόνησε σε ισραηλινή φυλακή το 2010.
Μια επιτροπή της Κνέσετ (βουλή) «αποφάσισε να αρχίσει μια εξαντλητική έρευνα για όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης του κρατουμένου που βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του τον Δεκέμβριο του 2010», ανέφερε ένας εκπρόσωπός της σε
μια ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.
Την έρευνα πρόκειται να διεξάγει η υποεπιτροπή Πληροφοριών, που υπάγεται στην ισχυρή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που δεν υπεισέρχεται σε άλλες λεπτομέρειες.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί πολλές ημέρες πολεμικής και σεναριολογίας στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ σχετικά με τη σύλληψη, τη φυλάκιση και το θάνατο του Αυστραλού-Ισραηλινού κρατούμενου.
Την Τετάρτη το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι είχε φυλακίσει έναν Αυστραλό με ψεύτικη ταυτότητα, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο αυστραλιανός Τύπος περί του ότι ο «Κρατούμενος Χ» ονομαζόταν Μπεν Ζίγκιερ και ήταν ένας Αυστραλός Εβραίος δικηγόρος 34 ετών που είχε στρατολογηθεί από την Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα