Ισπανία: Κυπελλούχος η Ρεάλ, 2-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό

14:13 17/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Τα 100 εκ. ευρώ που δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης για να φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το Γκάρεθ Μπέιλ «έπιασαν τόπο». Με γκολ του Ουαλού άσου στο 85΄ η «βασίλισσα» νίκησε 2-1 τη Μπαρτσελόνα της «βαθιάς κρίσης» στον τελικό του Copa del Ray, που έγινε στο «Μεστάγια», και πανηγύρισε δικαιολογημένα την κατάκτηση του τροπαίου.

Όπως κάθε clasico έτσι και το σημερινό
πρόσφερε συγκινήσεις, μιας και μετά το γκολ του Μπέιλ, ο Νεϊμάρ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του διεθνή τερματοφύλακα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που λόγω τραυματισμού, βρέθηκε στην εξέδρα πανηγύρισε σα μικρό παιδί μετά το σφύριγμα της λήξης, τον πρώτο τίτλο του Κάρλο Αντσελότι από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία των Μαδριλένων. Η Μπαρτσελόνα μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, έχασε και το κύπελλο, σε μία χρονιά που τείνει να κλείσει...εφιαλτικά για τους Καταλανούς και τον Χεράρδο Μαρτίνο, ο οποίος πολύ σύντομα θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από την ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν φάνηκε στο πρώτο 45λεπτο του τελικού. Οι «μερένγκες» μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν με τον Μπέιλ στο 5΄ και στο 11΄ με το Ντι Μαρία πήραν το προβάδισμα, μετά την ασίστ του Μπενζεμά (1-0). Προσπάθησε να αντιδράσει η «Μπάρτσα», που φάνηκε να «πατάει» καλύτερα στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά κλασική ευκαιρία δεν είχε και το σκορ δεν άλλαξε.

Μη έχοντας άλλες επιλογές, από το να επιτεθεί για να ισοφαρίσει, η Μπαρτσελόνα ανοίχτηκε στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα οι «μερένγκες» να βρίσκουν διαδρόμους στις αντεπιθέσεις-φωτιά που επιχειρούσαν. Ο Μπέιλ και δύο φορές ο Μπενζεμά δεν τελείωσαν τις φάσεις, με αποτέλεσμα στο 68΄ να έρθει το 1-1 για τους Καταλανούς, από την κεφαλιά του Μπαρτρά στο κόρνερ του Τσάβι. Δοκάρι είχε η Ρεάλ στο 81΄ μετά το σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή. Ο τελικός κρίθηκε στο 85΄ με το προσωπικό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος πήρε τη μπάλα στη σέντρα, πέρασε σα...σταματημένο το Μπαρτρά και με πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πίντο για να «γράψει» το 2-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Άλβες, Μπαρτρά (86΄ Σάντσες), Μασεράνο, Άλμπα (46΄ Αντριάνο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (60΄ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά (90΄ Βαράν), Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (86΄ Ιλαραμέντι), Ίσκο (89΄ Κασεμίρο)
Keywords
Τυχαία Θέματα