Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη σύλληψη της Δ. Κονταράκη στα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου

22:59 6/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «πρωτοφανή σύλληψη» της δημοσιογράφου Δέσποινας Κονταράκη, η οποία συνελήφθη νωρίτερα το απόγευμα ενώ εργάζονταν στα γραφεία του Eλεύθερου Τύπου, στο Νέο Ηράκλειο.

Η συνάδελφος, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ,
οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της βουλευτού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη.

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου Δέσποινα Κονταράκη συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, για άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Στο άρθρο, το οποίο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί ότι τη θίγει, γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της κ. Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο. Με απόφαση του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.

Περισσότερα εδώ: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=50448
Keywords
Τυχαία Θέματα