Γιουρόπα Λιγκ: Ο Πολωνός Μάρτσινιακ διαιτητής στο Μπενφίκα-ΠΑΟΚ

15:11 25/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Έναν σχετικά άπειρο διαιτητή όρισε η UEFA στον αγώνα ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, την αναμέτρηση της Πέμπτης στο «Ντα Λουζ» θα διευθύνει ο 33χρονος Πολωνός Σιμόν Μάρτσινιακ, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής από το 2011 και δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ στο παρελθόν αγώνα ελληνικής ομάδας. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες
του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, τέταρτος διαιτητής ο Ράντοσλαβ Σιέικα και επιπρόσθετοι βοηθοί οι Πάβελ Ρατσκόφσκι και Τόμας Μούσιαλ.
Το εκατοστό παιχνίδι του ΠΑΟΚ
Το απόγευμα και χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα αναχωρήσει για την Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπενφίκα, στον επαναληπτικό του 0-1 του πρώτου αγώνα που έγινε στην Τούμπα την περασμένη Πέμπτη. Ο διεθνής φορ αποκλείστηκε από την αποστολή κι ενώ χθες είχε επιλεγεί από τον προπονητή του, για τον λόγο ότι φέρει ίωση γρίπης και για λόγους προστασίας των υπολοίπων μελών της αποστολής, κατά δήλωση του προπονητή του, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και η αποστολή θα ταξιδεύσει με 18 παίκτες.
Οι ασπρόμαυροι της Θεσσαλονίκης στο "Ντα Λουζ" θα δώσουν τον εκατοστό τους αγώνα στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA, που πλέον ονομάζεται Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ, σε 99 αναμετρήσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει πετύχει 39 νίκες, 31 ισοπαλίες και 31 ήττες. Το παιχνίδι αυτό θα είναι 132ο για τον "Δικέφαλο" στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο για την Μπενφίκα, αυτή αισίως θα δώσει τον υπ΄ αριθμόν 113 αγώνα στο UEFA-Γιουρόπα Λιγκ και τον 365ο σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πλαίσιο του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Κυπελλούχων, που έχει ήδη ενσωματωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 18 παιχνίδια συνολικά και 42 η προσεχής αντίπαλος του Μπενφίκα. Εκεί που τα πράγματα είναι αριθμητικά και ουσιαστικά άνισα είναι στο πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών – Τσάμπιονς Λιγκ πλέον. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 14 αγώνες και η Μπενφίκα 211. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως τέσσερις παίκτες φόρεσαν τις φανέλες και των δυο ομάδων. Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης και ο Αιγύπριος Σάμπρι κατά το παρελθόν και οι σύγχρονοι Κατσουράνης, Βίτορ. Ο Κώστας Κατσουράνης είναι μάλιστα ο πιο πετυχημένος από αυτούς που αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες, αφού έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα της Πορτογαλίας με 114 συμμετοχές εκεί στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας με 14 γκολ. Επίσης στους πάγκους των δύο ομάδων θήτευσε και ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα