Η ώρα της μεγάλης μάχης του Ολυμπιακού με τους "κόκκινους διαβόλους", έφθασε

14:01 25/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Τα τρία «τ» της επιτυχίας, είναι ταλέντο, τόλμη και τύχη. Ο Ολυμπιακός θα τα χρειαστεί όλα απόψε το βράδυ στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γ., στην πρώτη μάχη για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ισως θα χρειαστεί κι ένα τέταρτο «τ». Την… τρέλα. Ομως και από αυτή διαθέτουν οι παίκτες του.
Οι Πειραιώτες περιμένουν σαν έτοιμοι από καιρό την αναμέτρηση που μπορεί να τους ανεβάσει στο… Εβερεστ μέσα σε μια νύχτα. Ο Μίτσελ
έχει αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό για την ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει τους «διαβόλους».
Πρώτο του μέλημα είναι να σταματήσει το δίδυμο Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι. Ξέρει καλά πόσο πολύτιμο είναι να διαφυλάξει ο Ολυμπιακός το μηδέν στην άμυνα σήμερα εν όψει της ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ». Θα επιλέξει τον αλτικό Μανωλά και τον Μαρκάνο για στόπερ, γνωρίζοντας ότι ειδικά ο Ολλανδός θέλει… ειδική μεταχείριση. Στου Ρέντη έχουν μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και των δύο, τις εναλλαγές τους και την ταχύτητα που ανεβάζουν ξαφνικά.
Φυσικά η «ερυθρόλευκη» άμυνα θα χρειαστεί βοήθειες για να αντεπεξέλθει. Το… μυστικό του Μίτσελ είναι να αποκόψει τους δύο φορ του αντιπάλου από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Μανιάτης και ο Εντινγκά, που έχουν προβάδισμα να ξεκινήσουν στη μεσαία γραμμή, πρέπει να τρέξουν πολύ. Ισως περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Αν μπλοκάρει την έτσι κι αλλιώς «χωλαίνουσα», τελευταία, μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γ., έχει πολλές πιθανότητες ο Ολυμπιακός να πάρει το… πάνω χέρι.
Και τι γίνεται με την επίθεση; Στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να κλάψουν τη… μοίρα τους επειδή τραυματίστηκε ο Σαβιόλα. Το σχέδιο του Μίτσελ περιλαμβάνει ανάπτυξη από τα άκρα, όπου το… παιχνίδι θα κάνουν ο Κάμπελ και ο Πέρεζ. Στους δύο ακραίους ποντάρει πολύ ο Ισπανός τεχνικός και ξέρει ότι ειδικά από τα αριστερά ο Ολυμπιακός μπορεί να «χτυπήσει». Με τους Χολέμπας και Πέρεζ οι Πειραιώτες έχουν πολλές δυνατότητες, αφού και οι δύο παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα.
Ακόμα όμως κι αν τα βρουν σκούρα από την άμυνα της Μάντσεστερ Γ., υπάρχει και ο Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός είναι για πολλούς ο παίκτης-«κλειδί» του αγώνα.
Εμπειρος, με αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρικό θράσος, θα αναλάβει το ρόλο να οργανώσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, να βγάλει μπροστά την ομάδα και να «χτυπήσει» στις στημένες φάσεις,
Ο Μίτσελ, από τη μια φοβάται τα στημένα» των Αγγλων και από την άλλη περιμένει πολλά από τα «στημένα» του Ολυμπιακού. Ο Ντομίνγκεζ και ο Πέρεζ έχουν την ικανότητα να τρομοκρατήσουν την ομάδα του Μόγες και να χαρίσουν το πολυπόθητο γκολ στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Τα ερωτήματα του Μίτσελ ως την τελευταία στιγμή είναι αν θα δώσει θέση στον Σάμαρη αντί του Εντινγκά στο κέντρο κι αν ο Φουστέρ μπορεί να ξεκινήσει.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού συνηθίζει να επιφυλάσσει μία τουλάχιστον έκπληξη στους αντιπάλους του και δεν αποκλείεται να το κάνει πάλι σήμερα. Ο Μόγες άλλωστε έχει δηλώσει ότι ο Μίτσελ προσπαθεί να τον μπερδέψει.
Η διοίκηση είναι στο πλευρό της ομάδας και αναμένεται εντυπωσιακό πριμ σε περίπτωση πρόκρισης. Το Καραϊσκάκη, αν και οι θύρες 3, 4 θα είναι κενές λόγω τιμωρίας, θα «κοχλάζει». Θα υπάρχουν και 1.800 Αγγλοι οπαδοί.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για μια ιστορική υπέρβαση. «Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει να έχεις το ένα πόδι σου έξω από αυτήν».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα