Γιουρόπα Λιγκ (1η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1

23:58 18/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ονειρεμένο ξεκίνημα στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ. Με χατ τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη (11΄, 16΄, 28΄) ο «δικέφαλος» του Βορρά διέλυσε με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή του νίκη) και αποθεώθηκε από τον κόσμο του. Το σκορ άνοιξε στο 4΄ με το αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ στο 50΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, όπως και το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς πέτυχε ο Τζανδάρης στο 90΄. Από το 64΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής
του Σίμοβιτς, παρ' όλα αυτά πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 80΄ με το Νίκολιτς.

Ευκολότερα από ό,τι αναμένονταν "καθάρισε" ο ΠΑΟΚ την Ντιναμό Μινσκ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αφού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας έδειξε τις διαθέσεις του και ήδη στο 18' βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0!.

Η αρχή έγινε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα μόλις στο 4', όταν ο Νίκολις υπό την πίεση του Τζιόλη έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αιφνιδιάζοντας πλήρως το Γκούτορ, που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 11' από τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων μετά από σέντρα του Ρατς, ο Αθανασιάδης κέρδισε την μπάλα προ του Μπανγκουρά και με προβολή «άνοιξε λογαριασμό». Ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0 με κεφαλιά από σέντρα του Ρατς στο 16' ενώ ο φρενήρης ρυθμός του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τις χτυπητές αδυναμίες της Ντιναμό συνεχίζονταν. Στο 28' ο «δικέφαλος» του Βορρά αύξησε περισσότερο το δείκτη του σκορ και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σέντρα του Ρατς από αριστερά, ασθενής απόκρουση του Γκούτορ και ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε το 4-0, συμπληρώνοντας το χατ τρικ σε διάστημα μόλις 17 λεπτών (τρίτο πιο γρήγορο στην ιστορία της διοργάνωσης σε φάση ομίλων).

Τον… χορό των τερμάτων συνέχισε για το «δικέφαλο», σκοράροντας στο 50’, ο Παπαδόπουλος, για να μειώσει στο 80’ σε 5-1 για τους φιλοξενούμενος ο Νίκολιτς, με πλασαριστό σουτ από την περιοχή. Το… κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ έβαλε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο νεαρός Τζανδάρης, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1.

Διαιτητής : Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Νίκολιτς, Σίμοβιτς
Κόκκινη: Σίμοβιτς (64΄ δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς (72’ Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (46’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68’ Γκολάσα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ): Γκούτορ, Βορόνκοφ (57’ Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζα Τζετζέ (33’ Αντάμοβιτς), Νίκολιτς, Ουντότζι (88’ Ρασάντκιν), Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερέτιλο, Στάσεβιτς.

Άγγελος Αναστασιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Με ικανοποιεί απόψε, εκτός από την εμφάνιση και τη νίκη, η προσπάθεια των παιδιών στο γήπεδο. Είναι ολοφάνερο, αρχίζουμε κάθε μέρα και βάζουμε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας. Δε νομίζω να εφησυχάσουμε από την ευρείας σε έκταση νίκη μας επί της Ντιναμό, έχουμε βάλει στόχο στα αποδυτήρια, όσο είμαστε έτσι δε φοβάμαι, δεν πετάμε στα σύννεφα. Όπως όταν μας βρίζανε δεν το βάλαμε κάτω, έτσι με κατεβασμένο το κεφαλάκι θα πάμε ως το Μάιο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι τη Δευτέρα (σ.σ. εκτός έδρας με Παναιτωλικό), είμαστε από αυτήν τη στιγμή αφοσιωμένοι γι’ αυτό το ματς. Παίζουμε με καλή ομάδα και καλό προπονητή, πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Ο κόσμος έρχεται για να ευχαριστηθεί από εμάς και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Δε φοβάμαι τις αποδοκιμασίες, φοβάμαι τα λίγο παραπάνω χειροκροτήματα. Ξεκινήσαμε με καλό αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό ταξίδι, να βοηθήσει η Παναγιά να πάει αυτό όσο γίνεται μακρύτερα, για όλους μας και για την Ελλάδα. Διότι, δεν εθελοτυφλώ, χθες έδωσα συγχαρητήρια για τη νίκη στον Ολυμπιακό, σήμερα παρακαλούσα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, χάρηκα για τον Αστέρα».

Βλάντιμιρ Ζούραβελ (προπονητής Ντιναμό Μινσκ): «Πήραμε σήμερα ένα σκληρό μάθημα. Κάναμε πολλά λάθη, που ήταν συνέπεια ομαδικής αναποτελεσματικότητας και δεν επιτρέπεται αυτό σε μια διοργάνωση όπως το Γιουρόπα Λιγκ. Δε μας επηρέασε η ατμόσφαιρα της Τούμπας, ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτήν. Επηρεαστήκαμε από τα γρήγορα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ πιο καλά απ’ ότι περιμέναμε. Ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα παίζουν συχνά στην Ευρώπη, δεν σκεφτόμαστε ποιος είναι το φαβορί στον όμιλο, θα τα πούμε στο Μινσκ»

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (επιθετικός ΠΑΟΚ): «Είχαμε όμορφη βραδιά, απόψε, κρατάμε την ομαδικότητά μας, το καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε. Πήραμε μια ευρεία σε έκταση και δίκαιη νίκη, πρέπει να το απολαύσουμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι μας. Χρειάζεται να μείνουμε προσγειωμένοι, είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος μας. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο, υπομονή, ταπεινότητα και αισιοδοξία. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να κοιτάμε ατομικές επιδόσεις, εύχομαι ο Αθανασιάδης να συνεχίσει με το ρυθμό που είχε απόψε. Το ότι μπήκανε γρήγορα γκολ απόψε, ξεκλείδωσε και μας και το παιχνίδι»

Ραζβάν Ρατς (αμυντικός ΠΑΟΚ): «Απόψε μετράει, περισσότερο απ’ όλα, η νίκη. Θέλω να κερδίζω πάντα. Δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για φαβορί στον όμιλο, κάναμε καλή αρχή απόψε, δείξαμε ότι είμαστε καλά και συνεχίζουμε. Το ότι έχουμε πετύχει, γενικά ως τώρα στις υποχρεώσεις μας, 17 γκολ και έχουμε δεχτεί 1, είναι σημαντικό, δεν είναι αυτό το ταβάνι μας, έχουμε περιθώριο να βελτιωθούμε»
Keywords
Τυχαία Θέματα